Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Araba Eskisi Gibi Hızlanmıyor ve Araba 160 ı Geçmiyor

11 Gönderi
4 Kullanıcılar
7 Reactions
1,032 Görüntüleme
(@furkankozanoglu)
Daimi Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 5
Konuyu Başlatan  

Merhaba 1.6 vectra aracımda rampada çekmeme max hızda düşüş oldu. Önceden 180 190 görürken şimdi Araba 160 ı Geçmiyor. Sürekli aşırı hız yapan biri değilim ama arada yoklamak adına basıyorum. Egzoz komple yeni değişti. Beş altı ay önce triger değişimiyle sente ayarı yapıldı. Bujileri kontrol ettirdim değiştirecektim gerek yok dedi usta. Boşta gaz verince devir sabit kalmıyor düşüp yükseliyor. 

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

boşta gaz verince devir sabit kalmıyor konusu biraz açabilir misiniz. dip gaz yapmıyor mu araç boşta belli devirde kesilip tekrar yükseliyor ama siz gaza sabi dip gaz yapıyorsunuz doğru mu anladım Furkan bey

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@furkankozanoglu)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

Egzoz muayenesi yapılırken farkettim bu durumu 3 bin devirde sabit kalınmasını istediler ama bi türlü sabit kalamadı araç gaza sabit basmama rağmen. Dip gaz değildi. Dip gazda zaten 5 bin 5,5 deviri geçmiyor. 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

dip gaz değilse zaten sabit tutmak zordur genelde, ben dip gazda sabit durmuyor sanmıştım. Bu durumunlarda biz sente ayarına egzoza bakarız ikisi de yapılmış zaten. sağır kalma durumu olabilir. bir ecu reset yaptırmak ve enjektör zamanlalarını kontrol ettirmek işinize yarar, zamanlamalar uzadı ise yüksek hızlarda yeteri kadar gücü alınan yakıtla sağlayamıyor olabilir. Enjektör zamanlamaları 3ms üstüne çıktığında bu durum olabiliyor Araba Eskisi Gibi Hızlanmıyor ise enjektör zamanlamalarının 3 ms altında mı üstünde mi olduğunu bir kontrol ettirin

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@furkankozanoglu)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci bunları kontrol ettirip sorunun düzelip düzelmediğini yazacağım. Çok çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için. 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Gönderen: @furkankozanoglu

@onlinetamirci bunları kontrol ettirip sorunun düzelip düzelmediğini yazacağım. Çok çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için. 

Rica ederim umarım enjektör zamanlama ayarı ile çözülür. 

Cevap VerAlıntı
(@fatihfb)
Yeni Üye
Gönderi: 1

Kusura bakmayın çözemedim ben de bir erkinlik başlatıp sor sormak istiyorum ama bölümü bulamadım yardımcı olabilir misiniz 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Gönderen: @fatihfb

Kusura bakmayın çözemedim ben de bir erkinlik başlatıp sor sormak istiyorum ama bölümü bulamadım yardımcı olabilir misiniz 

buradan iletin biz konuyu ayırırız Fatih bey eğer bulamadı iseniz. 

Cevap VerAlıntı
(@ensar)
Yeni Üye
Gönderi: 1

@onlinetamirci

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Tarafından gönderildi: @ensar

@onlinetamirci

Buyrun Ensar bey sorunuz varsa buradan da yazabilirsiniz

Cevap VerAlıntı
(@furkankozanoglu)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

Merhaba,

Aracımda su kaçağı vardı yedek su deposu geri dönüş hortumundan dediler değiştirdik hala su eksiltme devam ediyor. Soğutma suyu tesisatında anormal bi basınç var, biraz çalışıp ısınınca radyatör üst hortumu kemik gibi oluyor. 

Buna göre üç ihtimal verdiler.

1-Üst kapak contası

2-Yedek su depo kapağında havalandırma valfi varmış kapak arızalı olabilirmiş.

3-Termostat arızası olabilir dediler.

Not:Motor suyunda yağ karışımı yok. Araç vectra b 1.6 gl 98 model(x16xel)

Çekiş düşüklüğü var diye başlık açmıştım üst kapakl contasıyla ilgisi olabilir mi

Cevap VerAlıntı
Paylaş: