Forum / Soru Cevap
Aracım 2011 model Volkswagen Jetta TDI yarı otomatik aracımı oto yıkamaya veriyorum yıkamacıya verdikten sonra araç bildiğiniz şaha kalkıyor hiç kasma yok sanki çift turbo var gibi ama aradan 1 hafta geçiyor araba hantallaşıyor gaz yemiyor düz yolda olsun rampada olsun gaz yemiyor araç 120-130 km ye bile zor geliyor ama araca su deyince yıkatınca hiç bi sorun kalmıyor
Merhabalar Halil bey, Normal şartlarda hiçbir bağlantı kurulamayacak bir durum. Ama örneğin araçta açık egzoz varken motor bağırdığı için araç daha iyi gidiyormuş gibi hissedildiği için sökünce performans kaybı yaşandığı algısı oluşabildiği gibi bu durumun da temiz araba piskolojisi olabilir diye düşündüm. Araç ile uygun trafik yoğunluğu düşük hız sınırlaması müsait bir yolda araç pis iken ve yıkamacıdan çıkınca kronometre eşliğinde 0,100 arası saniye tutup bakın. aynı güzergahta olsun yanlız (Yol şartları, yolun tipi, mıcır vs ve rampa ve virajlar saniyeye etki eder)
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Anladım bunu deniyecem
Ayrıca ilk basta bu şikayet ile özel servise gittim bana partükül tıkanmasından kaynaklıdır dediler ve ben partikülü temizlettirdim %60 oranında tıkanma varmıs ama temizlikten sonra %0 indi temizlendi ama hala aynı sorun devam edince size bir danısmak istedim dediğiniz husuda deneyip tekrardan sonucu sizinle paylaşırım
Anladım bunu deniyecem
Ayrıca ilk basta bu şikayet ile özel servise gittim bana partükül tıkanmasından kaynaklıdır dediler ve ben partikülü temizlettirdim %60 oranında tıkanma varmıs ama temizlikten sonra %0 indi temizlendi ama hala aynı sorun devam edince size bir danısmak istedim dediğiniz husuda deneyip tekrardan sonucu sizinle paylaşırım
tıkanma performans düşüşü yapar hemde hissedilir şekilde düşüş yapar ama yine de yıkanma ile bağlantı kuramayacağımız bir durum. tekerler mi sıkıyor su görünce açılıyor desem fren hortumlarının dışı metaldir genleşmeye dayanır. yani aklıma yıkanma ile bağlantı kurabileceğim bir senaryo gelmedi o yüzden test yapmak (0-100) en mantıklısı gibi
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.