Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

İX35 Subaplar ve piston neden kurum yapar

5 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
617 Görüntüleme
(@lawyer)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 3
Konuyu Başlatan  

merhaba ustam, nasılsın. Aracım 2011 model 1,6 benzin + lpg İX35 style. 130 bin km de olup performans ve çekiş düşüklüğü sebebi ve 5000 rpm de patlama şeklinde hafif mavi duman sorunu ile yetkili servise götürdüm. Kompresyon ölçümü sonucu 8.5-9.0-10.5-11 gibi değerler aldı. Bujiler sökülüp kamera ile bakıldığında ise piston kafalarından 1 ve 2 numaranın kurumlu ve korozyonlu 3 numaranın kısmen kirli 4 numaranın ise pırıl pırıl olduğu görüldü. Ve servisin tek önerisi üt kapak ve hatta alt bölüm açılıp rektefiye yapılacak. Ustam bu konuda ne dersiniz. 

Alıntı
Konu Etiketleri
(@lawyer)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Tarafından gönderildi: @lawyer

merhaba ustam, nasılsın. Aracım 2011 model 1,6 benzin + lpg İX35 style. 130 bin km de olup performans ve çekiş düşüklüğü sebebi ve 5000 rpm de patlama şeklinde hafif mavi duman sorunu ile yetkili servise götürdüm. Kompresyon ölçümü sonucu 8.5-9.0-10.5-11 gibi değerler aldı. Bujiler sökülüp kamera ile bakıldığında ise piston kafalarından 1 ve 2 numaranın kurumlu ve korozyonlu 3 numaranın kısmen kirli 4 numaranın ise pırıl pırıl olduğu görüldü. Ve servisin tek önerisi üt kapak ve hatta alt bölüm açılıp rektefiye yapılacak. Ustam bu konuda ne dersiniz. 

Merhabalar Geç cevap için üzgünüm. lpg kaç km'dir takılı, hatta bir bu kurumu motor üzerinde gösterip lpg'nin etkisi budur diye video da uyapmıştık aşağıda link bırakıyım oradaki motordaki kuruma bir göz atın. lpg kullanımında kurum oluyor ama 130,000 km kurum için çok erken genelde 200 ve üzerinde biz bu kurumu görürüz. çözüme gelecek olur isek genelde kurum için kapak sökülür. üstten pistonların kurumu az ise sadece üst kapak yapılabilir ama pistonlar temizlenemeyecek kadar kötü ise alt kısım açılır.ç yani sadece üst kapak ile kurtulabilir.

son olarak sadece 3 silindirde olması kaynağın lpg'den ziyade diğer silindirlerde ateşleme yada yakıtla ilgili sorunlar yüzünden düzgün yanma sağlanamadığı ve bu sorunun zamanla o silindirlerde soruna yol açtığı varsayımını yapabiliriz. aşağıdaki videoya bir göz atın 

https://www.youtube.com/watch?v=96P6TsMcXI0

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@lawyer)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Aracımdaki  lpgnin  montaj tarihini bilemiyorum usta. Ayrıca  tavsiye  videodaki aracın durumu benim araca bakarak çok çok kötü, bendeki kurumlanma ve performans kaybı korkutucu seviyede değil, ve ayrıca rutin kullanımda yağ yakma ve eksiltme sıkıntım yoktur. galiba bir süre daha kullansam iyi olacak, sonra da çok geç olmadan da arızaya müdahale ettiririm. Cevap için teşekkürler

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

@lawyer rica ederiz. teşekkürler. kullandığınız süre zarfında motor içi kurum temizleme uygulamaları ve ürünlerini deneyenilirsiniz.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: