Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Direksiyonu çevirince rolanti yükseliyor

3 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
1,196 Görüntüleme
(@mkeskin198659)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 4
Konuyu Başlatan  
  1.  Ustacım merhaba
    Aracım 2000 model megane 1 1,6 16v coupe lpg li
    İki gündür farkettiğim konu rolanti de çalışırken araç.Direksiyonu çevirince rolanti yükseliyor  ve rolantinin 7 den diyelim 8 8.5 yükselmesi ,sıcakken oluyor yani tam olması gereken yere çıkıyor tabi bırakınca direksiyonu hemen 7 yada alt devirlere düşüyor ,sizce nedendir
    Boğaz kelebeği emme monifoldu temizliğini yaptım 7 adet conta hepsini yeniledim
    Rolanti dalgalanması yine devam ediyor
    Emme monifoldunun boğaz kelebeği girdiği yerin eridiğini farkettim sıcaktan yarım daire kısmı yok olmuş dışa kıvrılmış,biraz sıvı conta sürdüm ama tam anlamıyla hava kaçağını kesemedim diye düşünüyorum az sürdüm çünkü teşekkürler şimdiden hayırlı işler

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Direksiyonu çevirince rolanti dalgalanması , aslında nıormal bir durum ama 0,2 bin rpm biraz fazla 0,1 civarı normaldir diyebilirim. bunun nedeni direksiyonu çevirince power yüke girer, araç yazılımı rölantiyi korumak için devri hafif yükseltir bu durum klima açınca da olur mesela. Diğer konuya gelecek olur isek o bölğeden hava kaçağı yok ise erimeden sorun yok ama hava emiş emme manifolt ve kelebek arasından alma var ise bu durum rölantiyi bozar

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@mkeskin198659)
Aktif Üye
Gönderi: 4
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci ustacım çok teşekkürler

Verdiğim rolanti değerleri takriben söyledim oynama farkını,demekki normal

Tekrar monifoldu boğaz kelebeğini söküp daha fazla süreceğim sıvı contayı İnşallah 7.5 in altına düşmeleri kesilir ondan sonra

Cevap VerAlıntı
Paylaş: