Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Araba İlk Kalkışta Gaz Yemiyor

4 Gönderi
2 Kullanıcılar
0 Reactions
723 Görüntüleme
(@wonderanil)
Daimi Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 18
Konuyu Başlatan  

Merhaba ustam, daha önceki konumda EGR iptalindeki sacın ince olmasından dolayı şüphelendiğimi ve açtırdıktan sonra şüphelerimde haklı çıkarak sacın delindiğini ve bunun yerine metal conta ile kapattırdığımı belirtmiştim. Aynı gün aracın mazot filtresi ve diğer tüm filtreleriyle yağ bakımı yapıldı.

1,5 yıl önce EGR iptal ettirdiğimde ekranda arıza lambası yanmıyordu sadece arıza tespit cihazında 2 tane hata çıkıyordu. Onun için yazılım attırmamıştım.

Şimdi en son ustalar tekrar iptal ettiğinde motor lambası ekran kırmızı olarak yanıyor. (antipollution fault) 1 haftadır 2-3 defa arıza tespit cihazına sokarak hatayı sildirip tekrar tekrar baktığımızda 8 adet EGR hataları sıralanıyor. Ustalar EGR nin elektronik olarakta bozulduğu için hata verdiğinizi yazılım attırmam durumunda hataların ortadan kalkacağını söylüyor.

Buraya kadar sorun yok. Yalnız son gidişimde yapılan işlemlerden sonra araçta siyah duman ve ilk kalkışta gaz tepkisi düşüklüğü hissediyorum. Aracı 1. vitese atıp 2 bin devire gelene kadar hem çok zaman geçiyor hemde bu sırada arkamda kapkara duman arkadaki aracı dumana boğuyorum. 2 bin deviri geçtikten sonra normal çalışması falan sıkıntısız. Otobanda 5. vites 150-160 lara yani maksimum hızına çıkıyor. (1.4 hdi) Ustam sormak istediğim araba ilk kalkışta gaz yemiyor veya stop edecek kadar gaza tepkisiz kalıyor durumu ve arkadan aşırı kara duman atmanın nedeni EGR yi körlemek mi, yoksa farklı bir sebebi olabilir mi? Eğer yazılım atılırsa EGR beyinden tamamen yokmuş gibi görüleceği için beyin motora yanmış egzoz gazını göndermeye çalışmayacak ve daha fazla temiz hava göndererek kara duman azalacaktır ve kalkışta sorun yaşamayacaksın diyorlar. Doğru mudur? Eğer bu doğru değilde, yazılım sadece hatayı göstermeyi engellemek için varsa tekrar yeni bir EGR alıp taktıracağım.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Kara duman çiğ yakıtın habercisi, yazılım atılacak halihazırda o arada enjektör zamanlamalarına ms cinsinden bakıp onu da yazılımla ayar vereceklerdir. bu sayede Araba ilk kalkışta gaz yemiyor şikayeti bütük oranda azalacaktır diye düşünüyorum anlattıklarınızdan yola çıkarak tabi ki. Duman sorunu da yazılım ile düzlecektir diye tahmin ediyorum. bu arada yakıt tüketiminde artma da yaşıyor musunuz 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@wonderanil)
Daimi Üye
Gönderi: 18
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci bende merak ettiğim için dün 65 km uzun yolda özellikle bilgisayardan sıfırlayıp ortalama tüketimi baktığımda aynı gibiydi. 4,8 litre/100km daha önceden de bu değerlere yakın oluyordu. Trafik yok tamamen boş yolda ortalama 100 km hızla gittim. Şehiriçi tam anlamıyla deneme şansım olmadı. Ama eğer ilk kalkışlarda çiğ yakıt atıyorsam sanırım dur kalk trafiklerde yakıt artışı olacaktır. Aynı gün değişen mazot filtresi veya 300 gram fazla konulan yağın bununla bir ilgisi olabilir mi ustam? Eğer bunların hiç biri değilse bu kara dumanın sebebi mantığıma göre EGR nin daha önceden motora gönderdiği yanmış egzoz gazını körlendiği için doğrudan dışarı atması olarak mı düşünmek gerekiyor.
Ustam normalde ben performans artışı oluyor diye EGR yi iptal ettiriyordum ama eğer kalkışlarda böyle hantallaşacaksa hiç zevk vermiyor araç. Şu anda ikilemdeyim tekrar EGR mi alsam yoksa yazılım mı attırsam diye.

Yazılımcı 1.000 tl istiyor.

Yeni EGR almak istersem de fiyatlar şöyle ustam;

Fase 1.200 tl,
Kale marka 1.550 tl,
Delphi 1.450 tl,
Orjinal 1.950 tl

Eğer olurda tekrar EGR almak istersem Delphi ve Kale markalarını tercih edebilir miyim? Yoksa direk Orjinal mi almalıyım. Birde işçilik vereceğim tabi. Yaklaşık +500 tl

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

EGR iptalinde sadece dip gazlarda vs duman olabilir ama öyle aman amana çok olmaz yazılım ile dengelenir. aynı gün değişen mazot filtresinin konuyla hiçbir alakası olmaz. motor yağının fazla olması da duman yapmaz harareti yükseltir basıncı arttırır vs o da iyi değil ama bu sorunlara neden olmaz.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: