Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Dizel Araçlarda Çekiş Düşüklüğü Problemi (ERA 1.5 CRDİ)

2 Gönderi
2 Kullanıcılar
0 Reactions
300 Görüntüleme
(@cetin-ozturk)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1
Konuyu Başlatan  

Ustam Hayırlı Akşamlar,

Hyundai Accent Era 1.5 CRDi araç sahibiyim, Araçta yakıt sarfiyatı ve rampalarda bariz çekiş düşüklüğü sıkıntısı var. Arıza ışığı,rölanti dalgalanması,stopetme, sarsıntı,vuruntu,geç çalışma, hararet problemi en ufak bir sıkıntı yok çok şükür. Yalnız 1 sene önce aracımın katalizörünü sanayide sökülerek makinada yıkattım, usta katalizör ün durumunun iyi olmadığı dağılmak üzere olduğu yönündeydi, nitekim 10 gün geçmeden çekişte yine düşme oldu. Şimdi birinci sıkıntım katalizör, ikinciside 3 sene önce turboyu revizyon yaptırdım araçta yağ azaltma sıkıntısı başladı, boğaz kelebeğinde eskisine nazaran yağın biraz fazla olduğunu turbonun yağ bastığını revizyonun geldiğini düşünüyorum. Katalizör, Turbo revizyon olayını gerçekleştirmek istiyorum. Özellikle istanbuldaysanız ve bu konu hakkında yardımcı olabilirim derseniz aracı size getirmek istiyorum. Sanayi sanayi dolaşmaktan işi bilmeyen ustayım diye dolaşan simsarlara parçalanmak tan bıktım usandım. Kimseye güvenemez oldum. Malum parça fiyatları da fırlayınca verdiğimiz paranın karşılığını almak, sıkıntılarımızdan kurtulmak istiyorum. Bu konuda yardımınız olursa sizden cevap bekliyorum.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar Çetin Bey, Sorunuzu ayrı konuya ayırdım

1.5 CRDİ'ler için 5-6 yıl önce bir servis bülteni yayınlandı motor kontrol ünitesi güncellemesi ile performans kısıldı. (nedeni araç zor zapdedilmesi ani hızlanmaların güvenlik riski olulturması vs vs) öncelikle 1.5 crdi sahiplerinin ufak bir eski sürüme dönme ile performans artışı mümkün. 

Bahsettiğiniz gibi egzoz sisteminden çekiş düşüklüğü sık yaşanan durum, sadece katalizör değil basit bir susturucu içi dağılması bile çıkışı angelleyip egzoz gazının rahat atımını engelleyebiliyor. Bu da araçta yüksek ısı ve düşük performansa neden olabiliyor.

Tavsiyem egzoz servislerinde kamera ile 10 dk'lık bir işlem ile tüm egzoz sistemine bakılabilir. hem ekonomik hem pratik olur.  sorun yoksa yazılım konusunu bir servisle görüşün.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: