Forum / Soru Cevap
Merhabalar .97 model 2.0 8v laguna 1 aracım var .aracımla hızlanırken vites 2ye takıp hızlanırken silkeliyo diğer viteslerde de hızlanmasında kesiklik oluyo sanki aracı tutup bırakıyolarmış gibi oluyo debriyaja basıp gaz verince normal veriyor gazı ama viteste bi kesiliyo bi düzeliyo gibi oluyor
Araç 2 Viteste Silkeleme Yapıyor ise genelde silkeleme stabil çalışmayan motor yüzünden olur. enjektör veya ateşleme zamanlamasını bozan bir arızada bu durumu sık görürürüz. Genelde sensör arızaları ve kelebek kısmı ilk kontrol edilmesi gereken noktalardan, arıza bir map sensörü, gaz kelebek potansiyometresi gibi parçalar dediğiniz arıza belirtilerine neden olabilir Yusuf Bey,
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim .boğaz kelebeğini ve hava borusunu balatam spreyim yoktu ıslak mendille temizlemiştim hava borusunun içi yağlanmıştı boğaz kelebeğini sökmemiştim .bazen yapıyor bazen stabil hızlanıyor bende boğaz kelebeğinden şüpheleniyorum veya map sensöründen.
Peki sensör arızasını nasıl tesbit edebiliriz basit yöntemi varmıdır mesela map sensörünün arızalı olduğunu anlamanın bi yöntemi varmıdır ustam
sensör arızalarını obd cihazı ile veri parametlerinizi izleyerek teşhis yaparız genelde. buğaz kelebeğine gelecek olur sek sdece içi değil rölanti valfi deliği kelebek klape arkası vs temizlenmeli. genelde el değmeden basınlı balata spreyi yada en fazla fırça kullanımı öneririz elle ayarını çok bozabilirsiniz. iyi bir temizlik ve sonrasında adaptasyon öneririm
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.