Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Seat Leon gaz yemiyor

3 Gönderi
2 Kullanıcılar
0 Reactions
384 Görüntüleme
(@cemoncul)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

Ustam öncelikle merhabalar aracım 2013 model 1.6 TDI DSG şanzıman Seat Leon. Aracımın öncelikle motor ikaz lambası yandı suyunu yağını vb.belirli kontrolleri sağladıktan sonra 40-50 km yol gitmem gerektiği için yola çıktım 100-120 km hızda seyir halinde iken yokuşa geldiğimde (yüzde 30 eğim) aracım hiçbir şekilde gaz yemedi gaz pedalına sonuna kadar basmama rağmen aracın hızı 50 km hıza kadar düştü yine birkaç ustayı aradım ve yola devam etmemi söylediler aracım bu kez normal seyrinde dahi tam randımanlı gaz yememeye başladı 80 km hıza ulaştıktan sonra daha eğimli bir yokuşta bu kez 20 km hızlara düştüm ( gaz pedalına sonuna kadar basmama rağmen) bu böyle devam etti hemen sanayiye gidip cihaza bağladık ancak herhangi bir sorun olmadığını gördük usta aracın kontağını kapattığım için sorunun görülemeyebileceğini söyledi burada bir müddet takribi 20 dakika bekledikten sonra arızayı bulabilmek için test sürüşüne çıktık araç başlarda düz yolda herhangi bir sıkıntı çıkarmadı performansıda turbosuda iyiydi ancak iş yokuşa gelince yine sorun başladı tabi bu arada motor ikaz lambası hiç sönmedi bu niye yapıyor olabilir yardımcı olabilir misiniz fikriniz nedir?

Alıntı
(@cemoncul)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

Ustam motor ikaz ışığının sebebini yazmayı unutmuşum devir daimde sıkıntı var gösteriyor bu sorunun sebebi olabilir mi devir daimin 1 tanesinde başka bir sorun görünmüyor 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

@cemoncul merhabalar, devir daim sorunu performansa etki etmez, harareti yükseltir ama araçta korumaya alıp devri sınırlayabilir. Sorununuza gelecek olur isek, Turbo, EGR ve DPF genelde bu üç nokta en sık performans sorunu gaz yememe durumlarında karşılaştığımız sorunlar. EGR valfi ve turbo kontrolü bir de DPF egzız partikül filtresine göz atmalarını tavsiye ederiz

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: