Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Motor Sarsıntılı Çalışıyor. Motor Neden Sarsıntılı Çalışır

8 Gönderi
2 Kullanıcılar
2 Reactions
5,485 Görüntüleme
(@alperen58585858)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 8
Konuyu Başlatan  

Ustam Merhaba, dün YouTube üzerinden sormuştum. Buradan detaylı olarak sormak istedim Aracım 1.4 t jet 16v Linea motor titriyor gaza basıyorum titreme gidiyor ama rolantide titriyor koltuğumda bazi yerlerin titrediği hissediyorum. Kapıyı açıyorum motorun titrediği yani sallantılı çalıştığını görüyorum. Gaza basıyorum titreme kesiliyor çekiyorum titriyor. Bugün sanayiye gittim kimisi şanzıman inecek kimisi subaplardan yanmış ondan yapar falan dedi hatta arıza tespit için servis gittim adamlar sorunu çözemediler cihazda çıkmamış ama 10-12 bin masraf olur dediler neye göre bu parayı istediler anlamadım. Moralim çok bozuk maddi gücüm yok ki yaptiriyim. Takozlarda falan sorun yok dediler. Geçen hafta buji de değiştirdim. Olmazsa yeni buji alıp deneyeceğim. Birşey daha farkettim egzoz da titreme yapıyor. Bundan dolayı yapar mı bir bağlantısı olabilir mi? İnan moralim bozuldu yardımları bekliyorum. İyi günler. 

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

merhabalar Alperen Bey, Motor Sarsıntılı Çalışıyor ise ilk ve en basiti motor kulağı arızasıdır. kulaklar kopuksa yada kauçuk özelliğini yitirdi ise sarsıntıyı araç içine verir. Ama rölanti stabildir araç stabildir sadece kasa titrer.  Ama rölanti stabil değilse araç içinede sarsıntı sirayet edecektir.

Rölantide aracın titremesi teklemesi ve araç içine sarsıntı almasının da birçok nedeni olabilir ama subaplar vs olsa araç özellikle seyir halinde de belirgin tekleme yaşaması gerekirdi. Ben öyle subap vs olacağını sanmam. Rölanti stabil mi ona göre daha detay cevap yazayım başka ek sorun var mı araçta çekiş düşüklüğü tekleme vuruntu vs

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@alperen58585858)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Ustam rölanti devrinde sıkıntı yok stabil yani ne aşağı ne yukarı problem yok. Ama egzozda titreme var birde egzozda su var su atıyor. Emin değilim ama 6-7 km yapınca şu kalmıyor galiba.

Cevap VerAlıntı
(@alperen58585858)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Bugün egzozcuya gösterdim o da bu egzozdaki bu sallantı motor sallantı titreme yaptığı için dedi. Sadece susturucu değişmesi lazım o gidik dedi.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Siz birde  motorun sarsıntılı çalışması kulak olabilir oraya baktırmanızı tavsiye ederim. dediğinize göre rölanti vs normal ise genelde Motor Neden Sarsıntılı Çalışır sorusunda ilk akla gelen kısım kulaklardır çünki

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@alperen58585858)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Ustam teşekkür ederim. Peki Subap yanması vurması gibi bir sorunsa sanmıyorum ama böyle kullanmanın zararı olur mu?

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Subap yansa tekleme çekiş düşüklüğü gibi birçok ek belirti de olurdu. araç devirlenmede zorlanır patırdılı çalışırdı. subap yanması olma ihtimali yok gibi siz herşey stabil demişsiniz çünki

Cevap VerAlıntı
(@alperen58585858)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Birde şöyle bir durum var. Benim arabada debriyaj basınca bir ses geliyor tak tak veya tık tık diye debriyaj basınca  kesiliyor.  Mesela debriyajdan ayağı çekip gaza basınca tam kavrama noktasında tak tak hızlı şekilde yapıyor. (Vites değişirken veya arabayı kaldırırken gaza basınca oluyor sadece gaza basarken bu ses yok) bununla alakası olabilir mi? 

Cevap VerAlıntı
Paylaş: