Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Arabam Rampada Çekmiyor. Araç Yokuşta Bayılıyor

11 Gönderi
2 Kullanıcılar
4 Reactions
2,091 Görüntüleme
(@urhan)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 6
Konuyu Başlatan  

2003 model 1.9 seat toledom var bayramda hataydan trabzona gıttım yolda 200 km yurudukten sonra aracta cıddı bı cekıs dusuklugu fark ettım ozellıkle yokuslarda arac 120 -130 km hızlardan 50 hatta uzun yokuslarda 40 km hızın bıle altına dustugu oldu devır saatı yuselmıyor arac gaz yemıyor hatta duz yolda bıle hızlanması neredeyse 2-3 katına kadar gecıkmelı oldu eve dondugumde aracı ertesı gun denedıgımde aracta hıc bısey yoktu arac delı gıbı hızlanmaya basladı ne yapmam gerekıyor aracta neyı kontrol ettırmem gerekıyor bu arada arızayı ılk verdıgınde arac gaz yemıyorken arada sankı bı anda canlanıp arada sankı bırı arkadan tutarcasını yıgılmalar oldu bı kac sefer tekrarlandı bu olay

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Arızayı tespit edecekler için en zor durumlar bu sizin yaşadığınız gibi olan durumlardır. Arıza gerçeklelşiyorken tespiti çok daha kolay. Aracınızda o esnade herşey olmuş olabilir. Turbo vasgate valfi açık konumda kalmış bu nedenle çekiş düşmüş olabilir, yada enjektörin birisini etkileyen bir pislik tıkanması olmuş sonra açılıp düzelmiş olabilir. bu örnekleri çoğaltabiliriz. 

Ama ek belirtiler de varsa tahmin yapmak kolaylaşacaktır. Mesela araç sanki 3 silindire düşmüş gibi vuruntuluı ve sarsıntılı mı çalışıyordu çekmediği esnada. yada araç çekmediği esnada hararet ne durumdaydı, duman atma var mıydı vs vs. ek belirtiler arıza tespitinde daha net cevap vermek için çok önemli. yoksa sadece çekiş düşüklüğüne onlarca neden yazabilirim.

Arabam rampada çekmiyor dediğiniz o esnada ek birşey fark ettiniz mi

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@urhan)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci araçta duman atma yoktu hiçte olmadı hararet gayet normal 90 derecenin bi tık üstünde kaldı sürekli ama asla 100 yaklaşmadı bile ama araçta şöyle bişey vardı sanki hızlanıyorda vites yükselkmem gerekiyor ama araç çok yavaş gidiyordu örneğin 3. Vitesten 4’e atmam gerekiyor sanki öle bi ses çıkarıyor  ama araç 40 km hızda devam ediyor yokuş azalıp araç hızlandığında vites değişir değişmez gaz yemeyip tekrar vitesi indirmek zorunda kalıyordum turbo devreye girsin diye arabayı devirli kullanmak istediğimde yokuşta mesela hızlı bi şekilde vites indirip deviri yüksek tutmama rağmen sanki gaza değilde frene basıyorcasına anında devir düşmeye başlıyordu bu arada Hatay’da çok yokuş bayır yok ama buna rağmen hafif rampalarda tekrar bayılmalar yaşıyorum tabiki Trabzon’a giderkenki bayılmalar gibi değil 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

İkinci mesajdan da söyle bir anlam çıkardım hatalıysam düzeltin. araç bağırıyor devir yüksliyor gitmiyor ? doğpru mudur. tam bu duruma uyan bir arıza var çünki eğer bu ise

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@urhan)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci kesinlikle öle düz yolda bile hızlanmadan bağırıyor sonra vites yükseltince tekrar tekrar bayılıyor 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Bu durum baskı balata kaçırma belirtisi. Bu durumu düzlükte test ederiz genelde. 4 viteste testi yapılır. Aracınıza şunu uygulayın. 

Düz bir yolda 3 yada 4 viteste. 1700 devirde sabit olarak gidin. ortlama hızınız 60 km civarı olacaktır zaten, bu şekilde düzlükte sabit hızda giderken aniden dip gaz yapın. devir saati yükseliyor ama hız yükselmiyorsa baskı balata kaçırıyor demektir. 

Cevap VerAlıntı
(@urhan)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci Abi ben aracımı 8 ay önce bi tamirciden aldım aracın baskı balatasını aracı ilk aldığımda değiştirdiğini söyledi ama sabit volant takmış sonradan bana söyledi yarın dediğini uygulayıp yaşadıklarımı tekrar burada paylaşacağım şimdiden teşekkür ediyorum 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Teşekkürler yarınki yazınızı bekleyeceğim bakalım bundan mı çıkacak

urhan reacted
Cevap VerAlıntı
(@urhan)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci aracı demin 4 vites 1700 devir 65 km hızda giderken dip gaz yaparak denedim devir saatiyle eş zamanlı bi hızlanma oldu emin olabilmek için 3-4 defa aynı şeyi tekrar ettim fakat sonuç aynı sadece 1.9 dizel ve 110 beygirlik bir araç olmasına rağmen çok geç hızlandığını gördüm ama devir saati falan çok makul bi şekilde devirlendi hız göstergesiyle uyumlu bi şekildeydi araçta duman atma boşa bağırma tekleme vuruntu gürültü vs yok dikkatimi çeken sadece geç hızlanması yokuşta bayılıyor 2500 devrin altındayken abartılı olacak belki ama araçta sanki turbo yokmuş hissiyatı oluyor yani araç hızlansa bile örneğin düz yolda sanki çok pasif ivmeleniyor babamın 1.5 kangosu bile 68 beygir ve 2004 olmasına rağmen çok daha atik 

Cevap VerAlıntı
(@urhan)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci aracı demin 4 vites 1700 devir 65 km hızda giderken dip gaz yaparak denedim devir saatiyle eş zamanlı bi hızlanma oldu emin olabilmek için 3-4 defa aynı şeyi tekrar ettim fakat sonuç aynı sadece 1.9 dizel ve 110 beygirlik bir araç olmasına rağmen çok geç hızlandığını gördüm ama devir saati falan çok makul bi şekilde devirlendi hız göstergesiyle uyumlu bi şekildeydi araçta duman atma boşa bağırma tekleme vuruntu gürültü vs yok dikkatimi çeken sadece geç hızlanması yokuşta bayılıyor 2500 devrin altındayken abartılı olacak belki ama araçta sanki turbo yokmuş hissiyatı oluyor yani araç hızlansa bile örneğin düz yolda sanki çok pasif ivmeleniyor babamın 1.5 kangosu bile 68 beygir ve 2004 olmasına rağmen çok daha atik

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

o zaman baskı da değil efendim. Bir egzoz kontrolü + sente kontrolü öneririm başka bu durumda aklıma gelen yok, aracınız bir usta tarafından tecrübeye çıkılırsa daha faydalı olacaktır. 

egzoz kontorlünü kamera ile yapan yerde yaptırın söktürmeyin kesinlikle, kamera ile egzozdan ve boğazdan girip 5 dk'da yapıyorlar.

urhan reacted
Cevap VerAlıntı
Paylaş: