Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Trafikte Araç Isınınca Çekişten Düşüyor, Performans Kayboluyor

6 Gönderi
2 Kullanıcılar
3 Reactions
287 Görüntüleme
(@kadrikoc)
Daimi Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 11
Konuyu Başlatan  

Selamınaleyküm aracım renault r19 1.6 k7m

Aracımla trafikte yarım saat kadar kaldığım zaman trafikden çıktıkdan sonra araçda kasılma oluyor çekiş düşüklüğü yaşıyorum sanki bi şey aracı arkadan tutuyomuş gibi oluyor sonra bi kaç dakika aracı yüksek devirde kullanınca araç düzeliyo 3 4 bin devir üstü giderken gazdan ayağımı çektiğim zaman egzozdan biyerlerden ufak sesde olsa patırtı duyuluyo ustam sizce sorun egzozdan kaynaklı mı egzoz yada katilik konvektör sıkanmış olabilir mi he birde geçtiğim kış egzozdan sert parçalar attığını fark ettim şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin 

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Merhabalar Kadir Bey, 

öncelikle katalizör parçalansa genelde son susturucuyu tıkar. parça kopmaları genelde susturucu içi çürümesi ve kopmasından oluyor. Bir ihtimal egzoz da olabilir diyebilirdim ama egzoz olsa özellikle yüksek devirde araç çok fazla boğulması gerekirdi. sizin tam tersi trafikte düşük devirlerde sağırlık var araçta gibi anladım yazıklarınızdan

soruna gelecek olur isek, trafikte önden hava alma olmaz bobin buji buji kablosu fazla ısınır. bu da ateşleme performansını düşürebilir. ateşlemeye bir bakılarak başlanması daha olası gibi.

gzozdan patırtı olması da çiğ yakıt yüzünden olur. Yakıt yanmadan egzozdan atılırsa egzoz ucunda oksijenle buluşur ve patlama sesi ondan olur. Yakıt neden yanmadan atılırın da iki ihtimali var. ya yeteteri kadar hava girmediği için ateşlenemiyor. ya da ateşleme sistemi yani bobin buji vs verimsiz. 

aracı incelemeden söylediklerinizden çıkarım yaparsak durum bu

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Kadrikoc reacted
Cevap VerAlıntı
(@kadrikoc)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci çok teşekkür ederim ustam bujileri söküp bakıyım ne durumdalar hayırlı işler 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Gönderen: @kadrikoc

@onlinetamirci çok teşekkür ederim ustam bujileri söküp bakıyım ne durumdalar hayırlı işler 

Teşekkürler Kadri bey

Sizlere zahmet, sonucu burada da paylaşırsanız okuyanlar için faydalı olacaktır. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@kadrikoc)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci tabiki paylaşırım daha fırsatım olmadı sökmek için youtube da sıkı takipcinizim yaptığınız işler çok faydalı ve başarılı kolay gelsin ustam

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Gönderen: @kadrikoc

@onlinetamirci tabiki paylaşırım daha fırsatım olmadı sökmek için youtube da sıkı takipcinizim yaptığınız işler çok faydalı ve başarılı kolay gelsin ustam

Teşekkürler Kadri Bey, Sizlerle birlikte büyüyoruz. iyi seyirler iyi forumlar

Cevap VerAlıntı
Paylaş: