Forum / Soru Cevap
Merhabalar aracim 2006 model accent admire sorunum 2000 2500 devir arasi gaza bastikca gelen tıkırtı sesi. Bu devirlerin dışında ses yok sizce sebebi ne olabilir?
hsnsydl
Merhabalar Hasan bey
Büyük ihtimalle trim sesidir. Tam olarak nereden geliyor. O bölğede titreşim yüzündendir. Genelde sadece sabit bir devirde bir yerden gelen seslerin %95 nedeni bu oluyor çünki
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci cevap verdiğiniz için teşekkür ederim kaput altından aracın ön tarafindan geliyor trim sesine nazaran daha çok metal tıkırtısı diyebilirim en yakın zamanda bakıma götüreceğim
hsnsydl
silecekler, amortisör üst kulesi yada önce cam yağmurluk plastikleri vs bir yere değip titreşim yapıyor olabilir.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Teşekkür ederim ilk oralardan baslayacagim baktirmaya
hsnsydl
Ustam Selamun aleyküm bu sorundan ötürü tamirciye gittim. Alt takımı komple bakıma soktuk değişmesi gereken parçalar değişti (1500₺) ancak ses kesilmedi aynı usta bu sesin avans sesi olduğunu hortumlarda şişlik olduğunu silindir kapak çantasının değişmesi gerektiğini söyledi (minimum 2000 lira dedi başka birşey çıkmazsa). (sizin geçen youtube ta paylaştığınız videodaki gibiydi üst hortum). Aracımı antifrizsiz kullanmadım hiç (3 yıl 40 bin kilometre), yağda su suda yağ karışması yok, yağ kapağında köpüklenme yok su eksiltme yok çekişinde gidişinde hiç bir sıkıntı yok. Siz ne önerirsiniz masraflar 2 bin 2 bin artınca size danışmak istedim.
hsnsydl