Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Sola çekme problemi? Rot ayarı yapılmasına rağmen araba sola çekiyor

4 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
704 Görüntüleme
(@sametbulbul)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

Merhaba 

Benim aracımda uzun zamandır ciddi bir sola çekme problemi var. Direksiyonu bir anlık bırakmamla dahi hızlı bir şekilde şerit değiştiriyor. Direksiyonu sürekli sağa dönük tutarak kullanmam gerekiyor. Rotbalansçıya götürdüm fakat bir arıza tespit edilemedi. Direksiyon kalibrasyon ayarı ile ilgili olabilir denildi. Direksiyoncuya gösterdim orda da direksiyonda bir dönüklüğün olduğunu ve bunun darbe sonucu olmuş olabileceğini söylendi. Bende aracımla yüksek bir kaldırımdan inerken darbe almıştı ama bundan uzun bir süre sonra çekme problemi başladı. Birkaç rotbalansçıya gösterdim fakat net birşey söylenip yapılamıyor.

Kocaeli de yaşıyorum. Sizi YouTube dan takip ediyorum. Buna benzer bir problem hakkında çektiğiniz videoyu izlemiştim. Burada bir çözüm bulamadığım için size ulaşmak istedim.

Bu konuda yardımcı olabilirseniz servisinize de gelmeyi düşünürüm. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

Samet bey öncelikle geçmiş olsun

aracı bir şase robot işi yapan yere götürün. orada su terazileri ve hassas poryadan ölçümlerle neden olduğuna baksınlar. 

bu tip sorunlarda en kesin yer şaseciler oluyor

şaseci deyince herkesin aklına şasede eğilme mi var geliyor. hayır, iaseciler sadece şase sorununa bakmaz.

alt tabla travers torsion kılıç sacı amortisör kulesi hepsinin düzeltilmesini (bizim aramızda basmak denir) yaparlar

ön tekerleri bir bastırmanız gerekebilir. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@sametbulbul)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

Şasecileri araştıracağım. İlginiz için çok teşekkür ediyorum.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

@sametbulbul rica ederim. iyi forumlar

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: