Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Tümsekten Geçerken Tak Sesi, Gıcırtı, Tıkırtı Sorunu

6 Gönderi
2 Kullanıcılar
0 Reactions
320 Görüntüleme
(@mamudo)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 3
Konuyu Başlatan  

merhaba vito aracim var,amortisor zrot,takoz bilya degistirdikten sonra araba yol baglantilarinda bulunan metal parcalarin ustunden gecerken küüt diye vuruyor,cam on konsol sarsiliyor,cok rahatsiz ediyor,on takimi kontrol.ettirdim bi problem gozukmedi,acaba direksiyon kutusundaki bosluk boyle bir problem yapabilirmi? sayet ondan dolayi ise yenisini almadan revizyon yapilirsa saglikli olurmu?

birfe sol amortisor takozu eskimis,sag sol degistiricem oda yapabilirmi acaba?

kasislerde cukurlarda ses yapmiyor,gayet iyi esniyor,ama ne oluyosa anlik vuruntuda saseye vuruyormus gibi oluyor.

simdiden yanitlarin icin tesekkur ederim

Alıntı
Konu Etiketleri
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

genelde amortisör değişirken takozları da değiştimek mantıklı olurdu. 

bahsettiğiniz ses amortisör üst bilya / takoz sesine benziyor. kutu olduğunu sanmam sert kütürtü tarzı sesler genelde amortismör kulesi kaynaklı olurlar. 

amortisör üst kulesini hususi otomobillerde kontrol etmek çok basit ama vitoda biraz zor olabilir. kendinizin nasıl kontrol edebileceğinizi anlattığımız bir video var. ona bir göz atın araçta böyle bir kontrol yapın. az öok sorunun kaynağını anlamanıza yardımcı olur

video linki aşağıda 

https://www.youtube.com/watch?v=tGBpOIYdyko

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@mamudo)
Yeni Üye
Konuyu Başlatan  
  • merhaba yanlis yazmisim sag ve sol amoetisor takoz bilya degisti

sag ve sol motor takozu eskimis onu yazicaktim,oda boyle bir ses yapabilirmi? kut diye vururmu

tesekkurler

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

@mamudo 

rica ederiz. 

videoda kontrolü bir araçta yağlamayı ileriki kısımlarda diğer araçta gösterdiğimizi görmüşsünüzdür.

yağlama olan araçta kule çok içerde, üstten kontrol için ön cam alt su kanalı sökülmesi gerekir. 

vitolarda kulenin konumunu net hatırlayamıyorum ama kaputu açıp bir kontrol edin

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@mamudo)
Yeni Üye
Konuyu Başlatan  

amortisor, takoz bilya kule,zrotlar hepsi degismisti,amortisor yeni sachs takilmisti,gidip mo nroe da aldim yeni ve takildi,problem duzelmedi

guncel olarak rot balansci asagidakilerin degismesi gerektigini soyledi,problem bunlardan dolayi olabilirmi?

sol motor takozu degismesi gerekiyormus,ben sag sol ikisinide degistiricem

ve sag sol viraj orta lastigide degismesi lazimmis

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

motor takozundan o ses olmaz ama viraj lastikleri bizim dediğimiz tabirle terazi burçlarından olabilir. 

terazi burçları ucuzdur ama kulaklar pahalıdır 

alt kulak daha ucuzdur üst kulak daha pahalıdır

Cevap VerAlıntı
Paylaş: