Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Chery Tiggo 3 Epc Işığı Yanıyor, Neden Yanar

2 Gönderi
2 Kullanıcılar
0 Reactions
764 Görüntüleme
(@tiggo)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

Arkadaşlar arabam Chery tiggo3 2008 model 1.6 motor 146 bin km de arabamın motoru baştan aşağı yapıldı yapılan malzemeler üst silindir kapağı, triger seti, debriyaj seti. Somunlar bilyalar, pistonlar sansuzman yağları vs motor yapıldı yanı sıra eksantrik sensörü, oksijen sensörü, fren musuru felan da değişti ama araba da EPC ışığı yanmaya başladı daha öncesinde yanmiyordu neden kaynaklı olabilir nereye göstermem gerekebilir Ankara'da ikamet ediyorum sanki fren musuru değişmesine rağmen frenlerde biraz tutukluk var gibi tam olarak anlayamadım usta motorla ilgili bütün kısmı yaptigini benden kaynaklı değil diyor başka bir yere baktır dedi değerli bilgilerinizi bekliyorum bana bir yol yordam gosterirseniz sevinirim şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

Alıntı
Konu Etiketleri
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar Epc ışığını genel bir uyarı ışığı olarak düşünebilirsiniz sabit bir nedenden yanmaz birçok olası sebep bu ışığın yanmasına neden olabilir EPC yanıyor ise OBD cihazı ile arıza kodların okunmasını öneririm. Diğer konuya gelecek olur isek fren müşürü ile fren sertliği yada tepkisinin bağlantısı olmaz denk gelmiştir diye düşünüyorum. Fren tepkilerinin daha performanslı olması için genel bir fren bakımı (disk ve balata kontrolü) ve gerekir ise fren hidrolik yağ değişimi faydalı olacaktır

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: