Forum / Soru Cevap
2011 1.6 Mitsubishi Lancer aracım var.Araç sabit dururken direksiyonu sağa sola çevirdiğimde ve yavaş giderken dönüşlerde tak tuk ses geliyor. Amortisör takozu rulmanı değişti orijinal parça ile ama yinede sağdan ses geliyor.Direksiyonda herhangi bir sıkıntı yok onunda kontrol ettirdim rica etsem hangi sorun olabilir fikir verir misiniz
sağa sola direksiyonu çevirirken gelen ses yada genelleme yapacak olur isek tık tık tıkırtı sesleri %90 amortisör üst takozu yada bilyası kaynaklıdır. Bilya değişirken üst takoz komple değişmiştir diye tahmin ediyorum. Nadir de olsa helezon yaylarından da bu ses gelebiliyor. direksiyonu çevirirken ses gelmesi sorunlarında biz genelde bu iki noktaya bakarız. Sabit dururken değil sadece seyir halinde ise sorun farklı olabilir tabi, bu sorunun tam olarak kaynağını nasıl anlayacağınızı da araç üzerinde şekilde anlattığımız bir videomuz var aşağıda link bırakıyorum o videoya da bir göz atmanız faydalı olacaktır. Videoda belirttiğimiz gibi direksiyonu sağa sola çevirirken, amortisör üst kulelerini elle fiziksel olarak kontrol edebilirsiniz. Bu sayede arızanın amortisör küle kaynaklı olup olmadığı da netleşecektir. video linki aşağıda, iyi seyirler dilerim.
https://www.youtube.com/watch?v=tGBpOIYdyko
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.