Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Ön Tekerden Gelen Sürtme Sesi

2 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
443 Görüntüleme
(@emre_taylan)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 1
Konuyu Başlatan  

Öncelikle merhaba kolay gelsin aracımla 2 hafta önce bir kaza yaptım sağ taraftan kaldırıma vurdum. Servise gittim ve aracın sağ alt salıncağı ile beraber başka parçalar da değişti . bunun üzerine aracımdan frene bastığımda bir langır lungur ses geliyordur bugün yaptırdım ve aracı teslim aldım ancak şu an hala sağ on tekerden gelen sürtme sesi geliyor ince tiz bir bilye sürtme sesine benzer bir ses geliyor aynı zamanda düz yolda giderken araçta yine bazen langır lungur ses geliyor. Frene basınca gelen ses gelmiyor artık Z rotların değiştiğini söylediler ancak hala devam eden sesler var dediğim gibi bu konuda ne yapmam gerekiyor aruz ne tarafta olabilir ? Teşekkürler 

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar Emre Bey, Öncelikle geçmiş bayramınızı kutlarım, kazalardan sonra genelde teker kısmına darbe var ise porya bilyası bozulması sık görülür. İç bilya aksamı sert darbe ile bozulur ve on tekerden gelen sürtme sesi sorununa neden olur. Sesi duymadan da birşey demek zor ama kaynağı porya bilyası olabilir. Langur lungur sesler için ise ön takımda hemen hemen her parçanın arızası yada boşluk oluşturması bu tip seslere neden olabilir

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: