Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Renault Clio Anahtar işareti. Araba göstergesinde anahtar işareti ne anlama gelir

3 Gönderi
2 Kullanıcılar
2 Reactions
368 Görüntüleme
(@yunus)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

Merhaba; Araç yolda giderken bir anda Anahtar işareti ve elektronik arıza ışığı yanıyor. Araç stop ettirip 1-2 dk bekletip çalıştırdığımda ışık sönüyor. Ama sonra belli süre sonra yine yanıyor. Bazen hiç yanmıyor.  Araç 2500 deviri geçmiyor. her viteste belli hız üstüne çıkmıyor.  ( Örnek sabah 80 Km gittim. son 3 km de ışık yandı. stop edip bekledim söndü. sonra yine yandı.  4 saat sonra tekrar aynı yolu akşam döndüm arıza vermedi. )

Alternatör , akü , yağ değişimi her şey tam.  ben artık delireceğim. servis bilgisayara bağladı. Akü - Alternatör ve gaz pedal arızası verdi dedi. gaz pedal sadece işlem yapılmadı. Araba göstergesinde anahtar işareti ne anlama gelir

Alıntı
(@yunus)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

Ben genelde kırmızı ışıkta aracı boşa alır. akar araç dururum. Bazıları forumlarda bunu yazıyor. mantıklı gelmiyor ama neden bu da olma ihtimali var mı. 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar Yunus Bey, Dediğiniz ışık göstergede yanan sarı ingiliz anahtarı işareti değil mi, o servis ışığıdır. araçta bir arıza oldugunda yanar, aracın o yanarken 2500 deviri geçmemesi de aracın arızanın farklı daha büyük bir arızaya neden olmaması için kendini korumaya almasından kaynaklanıyor. sorununuza gelecek olur isek bilgisayardan hangi arıza kodlarını verdiğine göre bakılması lazım, gaz pedalı ile alakalı hangi sorunu vermiş Araba göstergesinde anahtar işareti ne anlama gelir bunlara bakmadan ve bilmeden direk şundandur demek zor. birde şu kırmızı ışıkta boşa alma sorununu tam anlayamadım onu daha detay yazma şansınız var mı

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: