Forum / Soru Cevap
merhabalar arkadaşlar aracım fıat marea 2002 model lıberty hararetim ortaya geldiğinde fan açıyor aracım fakat sonra hiç durmuyor daha önce su vardı aracımda hararetım orta da olsa cok fazla calısmıyordu calıssa da bir sure sonra kendını kapatıyordu klıma acmayınca fakat sımdı antıfırız koydular hararet ortaya gelır gelmez fan calısmaya baslıyor fakat hiç susmuyor sureklı calısmaya devam edıyor acaba bunun nedenı nedır hararet yapmıyor aracım oyle bır sorunu da yok klıma da acmıyorum fana cok yuk bınmesın dıye ne yapmalıyım
Merhabalar Orkun bey, öncelikle klima açık mı bu durumda, klima açıkken fan sürekli çalışır yazın bu sorunla ço kgelen oluyor araba erken fan açıyor uada araba ısınmadan fan açıyor şikayetleri ile gösteriyoruz klima kapanınca fan da kapanır diye, klima yaz günü hep açık o yüzden radyatör fanı sürekli çalışıyor olabilir Eğer klima kapalı hiç açmamanıza rağmen fan hiç durmuyor sürekli çalışıyor ise olası nedenler;
- Hararet Müşürü Arızalı Olabilir
- Fan müşürü Arızalı Olabilir
- Kablolarda soyulma vs buna bağlı ksa devre olabilir
- Soğutma suyunda hava kalmış olabilir (Antifriz yeni değişti yazmışsınız bir ihtimal)
Bu kısımların öncelikle kontrolünü öneririz. Ayrıca bknz. Konuyla ilgili videomuz ; Radyatör fanı sürekli çalışıyorsa videosu
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.