Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Araç Kliması Neden Soğutmaz. Soğuk Üflemiyor

2 Gönderi
2 Kullanıcılar
0 Reactions
371 Görüntüleme
(@omer34)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1
Konuyu Başlatan  

Hocam merhaba, 2012 clio 4 aracımın kliması soğutmadı, Bende gaz bastırdım fakat bir süre sonra bir anda tekrar soğutmamaya başladı tamirciye götürdüm basınç testi yaptı ön tarafı açıp radyatörü ve boruları köpüklü su ile kontrol etti fakat kaçakta yok basınç düşmeside yok (2 saat falan basınç göstergesi ile kontrol edildi ama düşmedi). Tekrar gaz bastım fakat bir süre sonra bir anda soğutmamaya başladı tekrardan. Kime götürsem sürekli basınç testi yapıldı ve kaçak yok denilerek gaz basıldı. 430küsür gram gaz basıldı ve sorunla karşılaştığımda gaz miktarı 200-300gramlada çıkıyor. Gazımı bitti dediğimde tornavida ile klima sübap ına dokunup gaz çıkışını görünce kaçak yok diyorlar.Allah rızası için bana bi çare bul hocam cebimdeki tüm parayı klima gazına harcıyorum.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar Ömer Bey, yazdığınızdan anladığım kadarı ile gaz basılıyor. basılınca bir süre klima sorunsuz çalışıtyor fakat sonrasında araç kliması soğuk üflemiyor ve ölçümlerde kaçak bulunamıyor ama gaz 100 150 gr eksilmiş oluyor

şimdi araçlarda klima radyatörü-ve o kısımdaki rekorlar haricinde motor arka kısmında, ök kokpit içinde de rekor ve oring bağlantılar mevcut. Genelde minimal kaçaklar cihazlarda tespit edilemeyebiliyor. klima sistemi içerisinde herhangi bir kaçak olmasa gazınız eksilmezdi. Gaz eksildiğinde de klima soğutma performansının düşmesi gayet normal bir durum. bekelenen bir durum.

yaşadığınız sorun özelinde araç kliması neden soğutmaz özetlemiş olduk ama size tavsiyem tüm gazın çekilmesi, klima yağının çekilmesi, sisteme hava basılarak kaçaka testinin tüm sisteme yapılması. bu konuda (kaçak testi) bir videomuz da vardı onu izlemedi iseniz aşağıda onun da linkini bırakıyorum bir göz atmanız faydanıza olacaktır. 

https://www.youtube.com/watch?v=vGoagszFkrw

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: