Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Klima kompresörü Devreye Girip Çıkıyor Kesik Kesik Çalışıyor (Düşük Voltaj)

9 Gönderi
6 Kullanıcılar
4 Reactions
1,879 Görüntüleme
(@amohilo)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1
Konuyu Başlatan  

Abiler merhaba aracım astra h z16xep 2004 model klimam uzun zamandır çalışmıyordu bende cıkma klima kompresörü aldım taktığımda soğutması çok güzel soket 14v ile 7.50 7.80 v arası voltaj oynuyor buda bobinin bırakmasına yol acıyor kesik kesik dönüyor bobinin kitlediği kasnak birde iceriden klima a/c yi kapattığımda kompresöre giden elektriği kesmiyor rölesini kontrol ettim normal 14v bütün ayakları ama o gelen kablo 7.8v 14v arası oynuyor 

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Merhabalar, Tesisatta direnç yapacak bir ek, kesme birleştirme, oksit noktası arayın, ana çıkışta 14.2 v var ise klima kompresörü için 11 v 12 v kesintisiz çalışması için yeterli, , bazı durumlarda araçlarda koruma moduna alabiliyor kendini. Mesela şarj akımı 17 18v lara çıkan araçlarda (konjektör arızası) göstergelere gelen elektirik bile düşük voltaja düşer. akü şarj akımını da ölçmenizi tavsiye ederim. 

Garip ve sık karşılaşılan bir durum değil, deneme yanılma yapmanız lazım mecburen

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@serap)
Yeni Üye
Katıldı: 3 yıl önce

Toyota Corolla aracım dizel2010 D1.4 D elegant model klimasi düz yolda düşük hizdayken çalışıyor suratlenince yokusda vs çalışırken otomatik kapanıyor kompresör mu arizalidir eğer kompresör ise tamir oluyor mu? 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Tarafından gönderildi: @serap

Toyota Corolla aracım dizel2010 D1.4 D elegant model klimasi düz yolda düşük hizdayken çalışıyor suratlenince yokusda vs çalışırken otomatik kapanıyor kompresör mu arizalidir eğer kompresör ise tamir oluyor mu? 

Merhabalar Serap Hanım, benzer bir konu olduğu için konunuzu buraya taşıdım. Klima kompresörü Devreye Girip Çıkıyor ise genelde klima gazı azalması, klima rekorunun üstündeki sensörü ve kablo tesisat bağlantısı ile alakalı bir sorun olma ihtimali var diyebilirim. ilk olarak bu 3 noktanın kontrol edilmesini öneririz. Bazen klima radyatör fanı arızası durumunda da sistem kompresörü devreden çıkarıyor olabiliyor. Ekstra bu Kısımın da kontrolünü öneririz.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@reaper3434)
Yeni Üye

hocam sorunu çözebildiniz mi ? aynı problem bendede var bana mail ile dönüş yapar mısınız halilsenli@hotmail.com

Cevap VerAlıntı
(@umuts)
Yeni Üye

Merhabalar; klima ilk açilista güzel çalisiyor belli bir süre sonra 5dk mesela normal hava üflemeye basliyo.normal hava uflemeye basladiginda fark ettim kompresor calismiyor Klima kompresörü Devreye Girip Çıkıyor nedeni ne olabilir.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

@umuts Merhabalar Umut bey, öncelikle klima gaz rekorlarının üzerinde basınç müşürü var, onda bir arıza varsa basınç düşük algılayarak kompresörü devreden çıkarıyor olabilir. Klima rolesi kısa devre yapıyor olabilir. Tesisatında bir sorun olabilir, Klima gaz basıncı düşük olabilir. birçok neden var, bu arada konunuza benzer bir konu oldugundan mesajınızı buraya taşıdım.

Cevap VerAlıntı
(@emree)
Yeni Üye

Aracim 2011 model 1.25 benzinli ford fiesta. Klimayi actigimda kompresor 3-4 saniyede bir surekli devreye girip cikiyor, randimanli sogutmuyor, klima ile ilgili bakimlari yaptirdim ama hicbir duzelme yok sorun ne olabilir

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Merhabalar Benzer (Klima kompresörü kesik kesik çalışıyor) bir konu oldugu için konunuzu buraya taşıdım. Öncelikle bakımdan kastınız klima gaz bakımı ise ayrıca gaz müşürü, kompresör otomatiği, role ve elektrik bağlantıları ve kompreösrün kendisini de kontrol ettirdiniz mi bu kısımlardan da bu tip Klima kompresörü Devreye Girip Çıkıyor ise bu durumlardan da olabilir

Cevap VerAlıntı
Paylaş: