Forum / Soru Cevap
Merhaba, 2002 model 1.6 valf albea aracım var, boğaz kelebeğinde rolantı sorunu oluşuyor bunun albea 1.6 motorlarda kronik olduğunu söylediler,gaz kelebeğim bayağı kirli seyir halindeyken stop ettiriyordu devir 3bınlerı görüyordu temizlettim şimdilik. Soruma gelecek olursak arabayı ilk çalıştırdığımda kontak alıyor rahatça belli bir mesafe gittikten sonra stop edip tekrar çalıştırınca sadece tık sesi geliyor Araba Kontak Almıyor, aracın elektikleri geliyor.
Elektrikçiye gösterdiğimde marş dinamosu veya kontak anahtarıyla alakalı bir sorun olmadığını söyledi.Dün akşa yine belli bir mesafe gittikten sonra kontak almadı, akünün kutup başlarıyla oynadım biraz ondan sonra kontak aldı,sorun kablolar olabilir mi Araba Neden Kontak Almaz,eğer öyleyse araca elektriğinde gelmemesi gerekmez miydi? İyi günler.
akünün araç çalışmıyorken sadece akü voltajını bir ölçtürün. 10v civarlarında geziyor ise farları yakar teybi çalıştırır vs ama marşa yeterli akım olmadığı için çevirmeyebilir. Özellikle PSA grubu araçlarda bu durum sık görülür. fiat grubunda genelde zayıfta olsa çevirir ama her ihtimale karşı bir ölçüm yaptırın. Ayrıca bunun haricinde kontak swicinden olabilir ama ustanız ondan değil demilş demekki kontrol edildiğini var sayıyorum bu kısmın o yüzden
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.