Forum / Soru Cevap
Ustam merhaba kolay gelsin. Benim canımı hayli sıkan bir problemim var. 2008 model Peugeot 107 1.0 Trendy yarı otomatik aracım var. Aracımda bir süredir marş yapmama problemi baş gösterdi. Şöyle açıklamaya çalışayım :
Örneğin akşam aracı park ettim sabah calıştırmak istediğimde yarım kontakt ile göstergeler yanıyor araca elektrik geliyor çalıştırmak için marş bastığımda araç çalışmıyor, hiç motor sesi gelmiyor ya da bazı zamanlarda taka taka tak hatta bazen seri şekilde otomatik silah benzeri bir ses çıkarıyor marş ve ya çalışmadığı için marş basmaktan vazgeçiyorum ya da bu şekilde zor çalışıyor. Ancak burda mühim nokta şu bu sorunu bazen hiç yapmıyor bazen de inadı tuttu mu Nuh diyor peygamber demiyor. Sorun ilk basladigi zamanlarda bir elektrikçiye gitmiştim ve o da o esnada çok yoğun olduğunu aracın epey bir süre ondan kalması gerektiğini söylediğinden kapsamlı bakıma aldiradamadım aracı ancak bu tür durumlarda aracın çalışabilmesi için sigorta kutusundan bir kablo çekti ve bunu akünün artı kutbuna degdirmem durumunda aracın çalışacağını söyledi. Gerçekten de o şekilde manuel yöntemle araç her zaman çalışıyor. 1 hafta önce bu problemi rutin motor bakımını yaptırdığım ustama açtım ve bir marş motoru bakımı ve gerekli değişiklikleri yapmaya karar verdik. Araç 24 saat onda kaldı ve gerekenler yapıldı. O an itibariyle araç güzel çalışmaya başladı. Ancak aynı gün bir AVM'ye gittim ve araç 3 saat kadar park halinde kaldı ve araca dönüp çalıştırmak istediğimde yine yukarıda belirttiğim sessiz kalma hatası başıma geldi, marş almadı. Bununla birlikte Cuma günü aracımda motor lambası yandı. Bunun üzerine hem bu sorunu baktırmak hem de marş problemini baktırmak üzere bugün tekrar ustama gittim. Motor lambasını yakan egsoz katalizör'ü çıktı , hatayı sildik ve üzerine 60 km kadar yol yaptım daha ışık yanmadı. Marş problemi ile ilgili de Marş'ı yapan ustaya aracı götürdü ve döndüğünde araçta kontakt problemi teşhisi ile geldi. Bu kez bu probleme yöneldik ve araçta kontakt termiği değişikliğine gittik. ( Peugeot 301'den termik söküldü ve benim araca takıldı. ) Değişiklik sonrası araç yine güzel çalışmaya başladı. Akşam araç bir saat kadar park halinde kaldıktan sonra tekrar çalıştırmak istediğimde yine aynı sessizlik hatasını aldım , araç çalışmadı. Cihaza bağlama sonucunda görünmedi ama ben araçta sanki krank mili sensörü arızası var diye düşünüyorum. Neden?
* YouTube'da video'nuzu izledim, anlattıklarınızla örtüşüyor.
* Yine internetten okuduğum belirtilerde, araç marş almaması, seyir halinde stop ( bu problemi hiç yaşamadım. İlk çalıştırma marş problemim oluyor. ) , yakıtın doğru yakilmamasi, çiğ yakıt kokusu, ( katalizör hatası için de bir egzos ustasına gittim ve aracın çiğ yakıt yaktığını belirtti. Ayrıca araç bu sensör arızasında ötürü yakıtı doğru yakamiyorsa motor lambam da bundan ötürü yanmış olabilir diye düşünüyorum) vites geçişlerini hissetme ( bazen vites geçişleri vuruntulu oluyor. ) problemlerini yaşıyorum.
Değerli görüşlerinizi alabilir miyim? Gerçekten çok can sıkıcı bir problem ve üstesinden gelmek istiyorum bir an önce.
Teşekkür ederim.
Merhabalar, Psa grubu araçlarda Arabaya Elektrik Geliyor olsa da, akım marş motorunun ihtiyacından az ise marş hiç dönmez. hani bazı araçlarda marşa basarsınız akü biraz zayıflarsa marş zayıf zatıf döner ya, peugeot grubunda hiç dinmez. tık demez. anlattıklarınızdan sonra Arabaya Elektrik Geliyor ama çalışmıyor ise bir akü ölçümü yaptırmanızı tavsiye ederim. yada marş basmadığı anda bir takviye yapın. sorunsuz çalışırsa arıza aküdedir.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.