Forum / Soru Cevap

Araç Kliması Ilık Ü...

Bildirimler
Hepsini temizle

Araç Kliması Ilık Üflüyor? Neden Ilık Üfler

4 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
381 Görüntüleme
(@c-trn)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 3
Konuyu Başlatan  

Merhaba. Öncelikle böyle bir platform çok güzel olmuş. Böyle bir sorunla daha önce karşılaştınız mı çok merak ediyorum.
aracım 2015 hyundai accent blue (dizel-otomatik)
sorunu özetleyecek olursam klimam genellikle çalışıyor. klimayı açıyorum normal dışarıdan hava verirken A/C ye bastığımda hissedilir bir soğukluk geliyor. ama bazen soğuk hava vermesi devreye girmiyor. Özellikle yaz aylarında. Açıyorum klimayı normal ılık hava veriyor. A/C ye bastığım gibi motora etkisini de sesini de duyuyorum. Ama A/C açık olduğu halde sanki A/C basmamışım gibi ılık hava vermeye devam ediyor. kapatıp 5-10 saniye bekliyorum. yeniden açtığımda yine durum aynı. 5-10 dakika böyle aç-kapa uğraşıyorum. bir noktada devreye girip normal çalışmaya yani soğuk hava üflemeye başlıyor. bu aç-kapa ile yarım saat uğraştığımda oldu 1 saat uğraştığımda oldu. Servis kompresör değişecek diyor ama ben kompresör arızası olduğuna inanmıyorum. kompresör arızalı olsa hiç devreye girmez diye düşünüyorum. Sizce sorun ne olabilir?

Alıntı
(@c-trn)
Yeni Üye
Konuyu Başlatan  

Bu arada bir şey fark ettim. Buradan da paylaşmak isterim.

Normalde youtube videolardan izlediğim kadarıyla klima kompresörünün başlığının orta kısmı klima açılmadıkça dönmüyor. Ne zaman klima açılsa o zaman dönmeye ve soğutmaya başlıyor. Eğer klima açıldığında kompresörün iç kısmı dönmüyorsa arıza var demektir.

Bende üşenmedim açtım kaputu baktım. Klima kapalı dönüyor. Klima açık yine dönüyor. Arabayı kapatıyorum çalıştırıyorum (klima kapalı) kompresör yine dönüyor yine dönüyor. Dedim eyvah kompresör hepten nanay.

Bugün zamanım oldu sanayide bir ustaya uğradım anlattım böyle böyle. Ustanın anlattığı kadarıyla 2006 yılında ilk volksvagen böyle yapmaya başlamış. Sonra opel falanda aynı yolu izlemiş. Yeni tip kompresörlerde başlığın orta kısmı sürekli dönüyormuş. Daha çabuk bozulsun diye dedi usta. Sonra bir iki kompresör çıkardı. Bak bu o tip kompresör. Bunlar açılmıyorda. Açılsa tamir edilir. Ama öyle bir yapmışlarki kimse tamir etmesin yenisini alsın diye açılmıyor dedi usta.

Şimdi soru şu

bu usta beni mi yiyor? Yoksa gerçekten piyasada ki oto devleri bu kadar karaktersizleşti?

bilgisi olan varsa cevaplaya bilir mi?

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

@c-trn Teşekkürler Merhabalar

Klima gaz basıncı düşük olursa bu sorunlar ortaya çıkar, kompresör çalılır ama soğutma zayıf olur. Klima gaz basıncını kontrol ettirip birde hazır makineye bağlanmışken yağının çekilip yenilenmesi fayda sağlar. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

c.trn reacted
Cevap VerAlıntı
(@c-trn)
Yeni Üye
Konuyu Başlatan  

Merhaba. Araç klima kompresöründe olan sorunu kendim çözdüm. vitesi boşa alıp ara gazı verirken klimayı açtım. ve soğuk üflemeye başladı. Klimayı kapatınca veya arabayı stop edince yine çalışmaz diye düşünüyordum. fakat 1 haftadır artık tık demeden çalışıyor. artık ne zaman A/C açsam hemen soğuk üflemeye başlıyor. anlamadığım nokta şu. servisde klima ustasıda sorunu tam tespit edemiyor. hemen kompresörü değiştirelim diyor. basıp geçiyor. ya bu kompresör bazen çalışıyor bazen çalışmıyor dememe rağmen kimse anlamıyor. bazen çalışıp bazen çalışmıyorsa o zaman başka sorun var. bir bakın arkadaş. kompresörü değiştirince yine aynı sorunu verirse bu sefer ne diyecekler. arabayı değiştirelim mi diyecekler acama merak ediyorum. ustalık - işin ehli olmak kalmamış memlekette. belki bir conta değişip sorun çözülecek. ama hemen şu parçayı değiştirelim. kendi kendimizim ustası olacağız gibi.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: