Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

(Cruise Control) Hız Sabitleyici Neden Çalışmaz.

2 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
201 Görüntüleme
(@eagleeyes79)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1
Konuyu Başlatan  

Merhaba

bir kaç defa direksiyon kütük değişimi ve tamiratı için alt aksamları söktürdüm taktırdım.

en sonuncusunda cruise control çalışmamaya başladı. limitör çok zorla basınca devreye geçiyor CC tuşuna basınca devre dışı bırakıyor. cc tuşumuz çalışıyor.

son direksiyon tamiratından sonra kendiliğinden çalışmaya başladı 1 gün kadar çalıştı. ve zor vs. basmada değil direk dokununca alıyordu.(limitörde düzeldi hassaslaştı) (cumartesi çalıştı pazar bozuldu) 

fakat dün müdahale olmamasına rağmen tekrar gitti ve zorla basınca sadece limitörü çalıştırıyor.

önceleri direksiyon açısı için abs sıfırlama yaptılar. bende sıfırlama sonrası kapandığını düşündüm. açtırmaya çalıştım ancak başarılı olmadı. dün direksiyon için zrot kütük değişimi vs. yapılınca kendiliğinden çalıştı ancak bugün yine gitti. bu nedenle sıkıntının yazılım olmayacağı kanısına vardım.

bir ara yazılım da bağlayınca seyir tepesi gibi bir arıza atmıştı IDS den bakmıslardı. 

sizlerin değerli tecrübelerinizden istifade etmek isteriz

teşekkürler. 

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar Teşekkürler Mikail Bey

Genelde hız sensör arızası yada temassızlığı bu soruna neden olur. Ama bazı ender durumlarda hız sensörleri farklı değerler algıladığında da hız sabitleyici çalışmaz.

Buna bir örnek vereyim. Lastik ebatları farklı olursa, stepne takılıyken yada tekerlerden birinde içe yada dışa kamber varsa tur sayısı farklı okunacak bu durumda da hız sabitleyici çelişen veriler nedeni ile devreye gitrmeyecektir.

Aracı kontrol etmeden bir kanıya varmak zor ama ilk olarak araç bir obd cihazına bağlanarak veriler ve varsa arıza kodları okunarak işe başlanmasını öneririm.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Mikail reacted
Cevap VerAlıntı
Paylaş: