Forum / Soru Cevap

Arabayı Çalıştırınc...

Bildirimler
Hepsini temizle

Arabayı Çalıştırınca Fan Açıyor

7 Gönderi
3 Kullanıcılar
4 Reactions
370 Görüntüleme
(@ogzcfc)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

Merhaba  Ford b-max 2012 1.4 benzinli aracım var. Aracı ilk çalıştırdığımda fan devreye giriyo sürekli ve klima açık olmamasına rağmen. hararet müşürü yeni değişti. 

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

Araçlarda, ısıyı algılamadığında güvenlik olarak fanı açması rutin bir ECU komutudur. genelde soğukken klima açık olmadığına fan açılması durumunda ısı müşürü, hararet müşürü kontrolleri gerçekleştiririz. Bir OBD cihazı ile sensör verilerine bir göz atılması faydalı olacaktır

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@ogzcfc)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci teşekkür ederim.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Tarafından gönderildi: @ogzcfc
↑

@onlinetamirci teşekkür ederim.

Rica ederim iyi günler dilerim.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@nctkrmn)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce

Passat B6, 1.6 FSI+LPG aracımda fan sorunu var. Bazen 10-15 gün boyunca aracı çalıştırır çalıştırmaz fan stop edene kadar kesintisiz çalışıyor. Bazen de 10-15 gün olması gerektiği gibi araç ısındıkça fam çalışıp 20-30 saniye sonra kendi kendine kapanıyor. 3-4 farklı elektrik ustasına götürdüm fan motoru arızalı diyen de oldu müşür diyende oldu. Fan motoru arızalı teşhisi pek alakalı gelmedi bana o yüzden sadece müşürü değiştirdim. Başka bir usta su eksiltiyor olabilir dedi ama 1 ayda aşağı yukarı bir çay bardağı kadar önemsiz bir su kaybı oldu şimdiye kadar onu da tamamladım. Bir usta LPG olduğu için zengin yakıt karışımı gibi bir çok husustan bahsetti, 4 aydır arabayı yalnıza Aygaz ile kullandım. Başka bir usta klima ile alakalı olabileceğini söyledi ama klimam zaten çalışmıyor, acele bir işimin olduğu bir kış gününde uzun yolda kaloriferi açtığımda bir türlü ısınmadı, umudu kesip kapattığımda soğuk üflemeye devam etti. Artık içinde duramaz olduğumda yol üzeri bir ilçede sanayide bir ustaya gittim acelem olduğu için havalandırmayı kapatın yeter dedim. 5-10 dk gözden kayboldu sonra geldi ama naptı bilmiyorum şuan klima kalorifer hiçbir şey çalışmıyor bu yüzden onunla da alaka kuramadım. Sonuç olarak bir çare bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. 

Cevap VerAlıntı
(@nctkrmn)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce

Ek olarak bilgisayarlı arıza tespit cihazında fan ile alakalı bir arıza gösteriyor, arıza silindiğinde fan kısa bir süre duruyor ama hemen geri çalışıyor o zaman da arıza vermiyor ama

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

genelde ya müşürden olur ya da soğutma suyunda hava vardır. son bir ihtimal de tesisatta şase vardır, bu 3 noktaya odaklanılmasını tavsiye ederiz. 

Cevap VerAlıntı
Paylaş: