Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

ABS ve El Freni Lambası Yanıyor

6 Gönderi
3 Kullanıcılar
3 Reactions
1,755 Görüntüleme
(@astoklu)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

2000 model Passat aracımın ABS ışığı sarı sabit yanıyor, el freni ışığı da kırmızı yanıp sönüyor. Götürdüğüm tamirci bilgisayarı bağladığında ABS'yi görmüyor, ABS beyininin değişmesi lazım lazım dedi. Acaba benzer sorunu olan oldu mu?

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

ABS ve El Freni Lambası aynı anda yanıyor ise birkaç olası neden var ama bunun hangisinin araçta var olduğunu tespiti için aracı tecrübe etmek ve obd ile bazı teşhisler çalıştırmak lazım, olası nedenleri ben size sıralayayım ama bu nedenlerin içinde ustanızın söylediği ABS beyni arızası da maalesef mevcut. Ama ondan önce daha basit ve pratik yollarla çözülebilecek ABS ve El Freni Lambası Yanıyor şikayetine neden olan noktalardan başlayalım

• ABS sensörleri yada diğer adı ile tekerlek hız sensörleri kontrol edilmesini öneririm.
  • Tesisata bakılmasını öneririm. Özellikle sensör ve ABS beyni tesisatında hasar, kopma kısa devre olabilir
  • Hidrolikte basınç kaybı yaratacak kaçak delik yada sıvı azalması var mı kontrol edilmesini öneririm.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@astoklu)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

Teşekkürler, Araca önce birkaç çıkma beyin denendi problem çözülmedi. Sonra beyin tamiri yoluna gittiler, sorunum çözüldü. 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Tarafından gönderildi: @astoklu
↑

Teşekkürler, Araca önce birkaç çıkma beyin denendi problem çözülmedi. Sonra beyin tamiri yoluna gittiler, sorunum çözüldü. 

güncelleme için teşekkürler şekilde ABS ve El Freni Lambası Yanıyor şikayeti yaşayan kişilere faydalı olacaktır.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@bclbrg)
Yeni Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 1

Merhabalar kolay gelsin. Ustam polo 2001 aracım. ABS uyarı ışığı sürekli yanıyor ve aralıklarla fren uyarı ışığı da yanıyor. Fren hidrolik yağını kontrol ettim min seviyesinin çok az üzerinde. Problem ne olabilir sizce yani tahminen? Ayrıca oto elektrikçiye gittim sorunun direkt beyinden algılandığını söyledi. Ne yapabilirim? Teşekkürler şimdiden.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Tarafından gönderildi: @bclbrg
↑

Merhabalar kolay gelsin. Ustam polo 2001 aracım. ABS uyarı ışığı sürekli yanıyor ve aralıklarla fren uyarı ışığı da yanıyor. Fren hidrolik yağını kontrol ettim min seviyesinin çok az üzerinde. Problem ne olabilir sizce yani tahminen? Ayrıca oto elektrikçiye gittim sorunun direkt beyinden algılandığını söyledi. Ne yapabilirim? Teşekkürler şimdiden.

merhabalar, Tekerler hız sensörlerini ve balataları da kontrol edin. Bazı durumda aracın bir tekeri farklı takılırsa stepne vs o da arıza lambası yaktırabiliyor

Cevap VerAlıntı
Paylaş: