Forum / Soru Cevap
Pejo boxer ım var 4 aydır gösterge panelinde karışıklıklar oluyor. Sinyal takılı kalma. El freni lambası sönmeme. Balata lambası yanma. Lamba arıza lambası yanma. Rolantide stabil çalışmama. Kapılarda kitlenmeme kaldırılmış bağlantı Camlarda sileceklerde ve otomatik kapıda yavaşlama. Seyir halinde istop etme vaya farlarda sönüklük yada kapanma. Çalıştırdıktan kısa süre sonra istop etme. Yarım saat-bir saat kullanım arasında gazda al ver yapma.
Ama bütün bunların hepsini bazen aynı anda yaşıyorum.
Bazen kısmi yaşıyorum.
Bazen hiç birini yaşamıyorum.
Neyin nezaman olacağı hiç belli olmuyor.
Bilgisayara bağlandığında sorun yok.
Beyinden şüpelenildi, kontrol edildi normal.
Son olarak akü iki gün önce bir gecede durduk yere bitti.
ABİ ŞİMDİ SENİN Bİ VİDEONA RASTLADIM ÜMİTLENDİM.
ABİ SORUYORUM BÜTÜN BU TUTARSIZLIKLAR ŞARJ DİNAMOSUNDAN MIYDI? 😭 UYKUSUZ GECELERİN, İŞTAHSIZ YEMEKLERİN, DÜĞÜMLENEN KELİMELERİN, USTALARA TÜYLENEN DİLLERİN SEBEBİ ŞARJ DİNAMOSU MUYDU? 😭 LÜTFEN EVET DE LÜTFEN😭
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Bahsettiğiniz gibi rölanti sorunları ve özellikle elektriksek sorunlar yaşayan ve çözülemeyen bir araç almıştık 6 ay önce. Sorunu sizinkine benzer göstergenin gidip gelmesi, km göstergesinin gidip gelmesi arıza lambaları hatta teyp bile gidip geliyordu. Rölantisi bozuktu. Beyin tesisat vs elden geçmiş. Sorun görülmemiş. Kontrollerde şarj dinamosunun 18v'a kadar yüksek şarj yaptığını gördük. Yüksek akım nedeni ile araç donanımları kendini kapatıyordu hasar almamak için, basit bir şarj dinamosu tamiri ile 6 aydır uğraştığı sorun 60 dakikada çözülmüştü. Tabi sizin araçta bu mudur bilemem ama bir şarj akımı ölçümü elektriksel sorunlar yaşayan araçlar için önerimiz her zaman.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.