Forum / Soru Cevap
Öncelikle herkese merhaba.Aracım 2017 hyundai i20,Yeni aldım ve ilk arabam.Sorunum şu : Bagajım açılmıyor.Anahtarlıktaki bagaj sembolüne 3-4 saniye basılı tutunca sinyaller yanıyor ama bagaj açılmıyor.Bagaj kilidini söküp içini açmaya çalıştık komşumla oksiteleme yapmıştır diye.wd40 filan sıktık.Şimdide kilide gelen kabloları takınca gösterge panelinde sürekli bagaj açık ikazı yanıyo.Sorun kilittenmidir yoksa tesisatındamı sıkıntı vardır acaba?
Kilide gelen 4 lü switch var 2 kablo şaseden geliyor (3. aküden + kutup) 4.nedir bilmiyorum. Multimetrem var tesisatında sıkıntı mı var? Ne gibi ölçümler yapabilirim tesisat sağlam mı diye? Kapı altlarındaki plastik kapakları söküp kablo geçen yerlerde kontrol paneli yada sigortası gibi şeyler aradım ama hiç biri yok bu arada direk kablolar ön tarafa gidiyor. Sigorta kutularında bagajla alakalı sigorta bulamadım sigortası mı atmış diye. Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhabalar, Öncelikle +12 kablosundan akım verdiğinizde manuel olarak açılıyor mu. kilit diline tornavida ile bagaj açıkken kilidin kitlenmesini sağlayarak bu testi yapın. yine de açılmıyorsa tesisattan ziyade kilit de arızalı olabilir. açılıyor ise 12v akımı gelmiyor olabilir. sizin araçlarda bagaj butonu yok diye hatırlıyorum doğru mudur
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci cevabınız için teşekkür ederim.Kilidi söktüğümde içinde dinamo vardı o dinamoya akım verdiğimde dönüyordu.ama içinde bimekanızma yapmışlar resmni çekeyim 5 dk inip söküp.
şöyle birşey yaptım.kilide yakın yerde buton var, buton bozulmuş.bugün elektronikçiden 4 pinli buton alıp lehimledim. Bagaj kapalıyken kumandayla kapıları açınca, o butona elle dokununca kilidin dili atıyo(yani bagaj açılıyo).Fakat kumanda ile bagaj açmaya 3 sn baslı tutunca sadece sinyaller yanıyo kilit açılmıyo.Birde o kilide gelen 4 lü soketi çıkarınca yol bilgisayarındaki bagaj açık uyarısı ile bagaj aydınlatması kapanıyo..Acaba kilide gelen uzaktan kumanda kablosumu arızalıdır?
İlk olarak + akımdan kilide köprü atın. Motor çalışıyorsa merkezi kilit kalibrasyonu(resetleme) yapın. Yine açmazsa mekanik bir zorlama vardır. Yüksek ihtimalle bagaj yarım kapalıyken kilitlenmeye zorlanmıştır. Yeni nesil i20 ler bu konuda biraz kırılgan
Kocaeli
İlk olarak + akımdan kilide köprü atın. Motor çalışıyorsa merkezi kilit kalibrasyonu(resetleme) yapın. Yine açmazsa mekanik bir zorlama vardır. Yüksek ihtimalle bagaj yarım kapalıyken kilitlenmeye zorlanmıştır. Yeni nesil i20 ler bu konuda biraz kırılgan
Allah razı olsun caner soydaş yetkili servis dahil gitmediğim yer kalmadı her gün arabanın başka bi kapısı açılmıyodu tesadüf bu mesajı görüp ustama söyledim başta nazlandı yok mol dedi ama ısrar edince yaptı şimdi şıkır şıkır. 2016 i20 sorun kalibrasyonmuş zaten akü değiştikten sonra yapmaya başlamıştı. Forumu kuran arkadaşlarada sonsuz teşekkür
@canersoydas hocam cevabın için teşekkür ederim.başka bi arkadaşada derman olmuşsunuz.ben butonla sorunu hallettiğim için çokta üzerinde durmadım.anahtara mı resetleme yapacağım onu anlamadım.arabayı yeni aldığımda donuma kadar borçlandığım için nakit kalmamıştı,olmadı bagaj kilidini çıkma alacağım yakında denerim durumu yazarım.eğer olmazsa anahtarcıyamı gideyim?