Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Renault Laguna Klimadan Gelen Ses, Uğultu Sesi, Vınlama

2 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
299 Görüntüleme
(@tarik52)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 3
Konuyu Başlatan  

Selamünaleyküm, laguna 2 aracımın klima kompresörü bozuk(içi dağılmış) olduğundan yenisi aldım. Tabii birebir uyumlu direkt bulamadım. Yeni kompresöre araçtan çıkan kasnağı ve kapağını taktık. Aradan 2 gün geçti ses yapmaya başladı, öyle vınlama tarzıda değil, bayağı ses geliyor. Usta dediki kasnaktan yapsa sürekli yapar seninki a/c devreye girince yapıyor, çıkınca kesiliyor. Kompresörden kaynaklı dedi. Şimdi garantiden değişecek, acaba gerçekten fabrikasyon bi hatayamı denk geldik yoksa başka bir sorunmu var. Birde aklıma eksik yağ koyulmuş olabileceği geliyor, daha önce başka bir aracımda buna benzer bir sesi klima gaz ve yağı bastırarak geçirmiştik ama malum kompresör ve gaz yeni diye biliyoruz. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar, Anlattıklarınıza göre Renault Laguna Klimadan Gelen Ses sorununuz kompresör birebir aynısı değil uydurularak yapıldı ise kasıntı oluşup rulman bozulmuş bu ses yapmış olabilir. bir diğer ihtimal de ustanızın dediği gibi paarçada üretim kaynaklı hata olabilir. Ama hangisi gerçekleşecek yeni kompresör takılmadan birşey demek zor. Tekrar ederse kasıntı sebebi ile rulman bozuyor da olabilir. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: