Forum / Soru Cevap
İyi günler. Youtube kanalınızda beğenerek ve güzel anlatımınız ile severek videolarınızı izliyorum. Benim şöyle bir sorunum var. Sıcak havalarda hiç bir sorunum yok. Ama 5 derece ve altında marş bastığımda dur kalk yaparak Marş Kesik Kesik Basıyor ve çalışıyor. Bazen hiç çalışmıyor akünün gücü bitene kadar 7 8 marşda dahi çalışmıyor. Aküm sağlam hatta bu sorun yüzünden değiştirdiğim halde bunu yapıyor. Kendim elektrikciyim Akım ve gerilim ayarlı Akü şarj cihazım ile şarj edip oda sıcaklığındaki aküyü taktığımda bile Marş Yavaş Basıyor. 4 yıldır her kış aynı sorunu yaşıyorum. En son vururmak zorunda kalıyorum. Aracım 99 model polo LPG'li. Arızanın videosu youtube da link olarak yükledim. https://www.youtube.com/watch?v=tkVbykUGiyA İlgilenirseniz sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Youtube link bağlantisi kaldırılmış bağlantı diyor. Youtube da Murat Kaya kullanıcı adım ile 99 Polo Marş Sorunu isimli video olarak yüklü.
Merhabalar Teşekkürler, Link paylaşımını güvenlik nedeni ile sınırladık ama ben videonuzun linkini görünür kıldım ekledim. Öncelikle videoyu izleyince, olası 2 sorun ilk akla gelen oluyor. Akü ve marş dinamo arızası, akü yeni denedim şarj denedim dediğiniz için bunu eliyorum, motor yağı çok kalın kullanıyorsanız soğukta zor çalışma da yapabilir, yağ 10w den kalın mı, 15-50 - 20-50 gibi yağ kullanımında da soğukta kesik marş sorunu olduğuna denk gelmiştim.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
İlginizden dolayı teşekkür ederim. Yağı iki yıldır yaz aylarında 10w40 kış aylarında 5w30 kullanıyorum. Marş dinamosu arızası üzerinde duracak olursak. Marş motorunun sargılarında kavrulma olmasa da zorlamalar kaynaklı kavrulmaya yakın bir durum söz konusu olabilir mi. Yaz aylarında yapmayıp kış aylarında yapması da ayrı bir muamma.
kömürler 4 adet var, ikisi temas etmediğinde de bu durum ortaya çıkabiliyor. genelde marş motorunun kömüre temas eden iç kısmını elle zımpara yapıp kömürleri değişince düzelebiliyor. ama marş motorundan mı kesin diyemem. bunun için marş motorunun kontrol edilmesi gerekirse direk aküden 12-14v ayrı ayrı çekilip kontrol edilmesi gerek
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Araçta yağ en dip seviyeye inmiş yeni degistirilmesine rağmen
Araçta yağ en dip seviyeye inmiş yeni degistirilmesine rağmen
soruyu tam olarak anlamadık daha detay yazabilir misiniz
@transporter1999 Konudaki sorun ile alakalı değil sanırım. Kendi aracınızdaki sorundan mi bahsediyorsunuz.