Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Gösterge Işıkları Yanmıyor ve Stop Ediyor

2 Gönderi
2 Kullanıcılar
2 Likes
107 Görüntüleme
(@mustafaaksu)
Aktif Üye
Katıldı: 4 ay önce
Gönderi: 1
Konuyu Başlatan  

Selamlar iyi çalışmalar ustacım. Çözümünü bulamadığımız bir sorunumuz varda sormak istedim
 Opel vectra b 1.6 arabamda seyir halindeyken birden stop etti ve marş basmadı. Takviye kablosuyla çalıltırdık 2-3 km gittik yine gösterge ışıkları yanmıyor ve stop etti. Aküyü kontrol ettim yeşilden siyaha dönmüştü ışığı yani boşalmıştı . Sonra tekrar tekrar takviye kablosu derken artık stop etme olayı bitti ve akü ışığı uzun kullanımdan snra siyahtan tekrar yeşile döndü. Şuanda nadiren ilk çalıştırdıktan snra seyir halindeyken ara ara çok nadir olarak birden tekleme yapıyor ve devir saatleri göstergeler gidip geliyor ve Gösterge Işıkları Yanmıyor. Aha diyorum gene stop edecek sağa çekip bekliyorum tekrar çalıştırıyorm ilk marşta alıyor ve  snra düzeliyor. Şarj dinamosuna baktırdım ustaya şarj ediyor. Aküye baktık oda normal değerlerde. Herzaman olan bişey değil bu sorun ara sıra özellikle ilk çalıştırmadan snra böyle oluyor. Sebebi ne olabilir sizce ? Dipnot : aracın motorunun sağdaki  kayış kısmından gaz verince orantılı olarak yükselen çok hafif tiz bir ses var gergi bilyası deniyor sanırım onla alakalı olabilirmi ? 2.Not aracı yeni aldığımdan teyibi bozuktu yeni alıp takdırdım kaçak varmı diye sordum ustaya yok dedi kaçak durumu olabilirmi?  İnternetten araştırarak yarım yamalak edindiğim bilgilerden bu sorular geldi aklıma . Yardımcı olursanız çok sevinirim ilk arabam sanayi yollarını ve ustaların numaralarını ezberletti. Saygılar iyi çalışmalar...

Reklamlar

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 2 sene önce
Gönderi: 1330

Merhabalar, eğer Gösterge Işıkları Yanmıyor akü bitik durumu daha önce olmasından yola çıkarak kaçak akım kontrolü yapılmasını öneririm. zaten akü ve şarj kontrolleri yapılmış sorun görülmemiş, bazı nadir durumlarda 12,5 volt üstü yüksek akımlarda da gösterge ışıkları ara ara gidip gelme vs durumu olabiliyor. ve son olarak en olası ihtimal araçta bir şase durumu da söz konusu olabilir, başta sigorta kutuları olmak üzere kontrol öneririm.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Reklamlar

Mustafaaksu reacted
Cevap VerAlıntı
Paylaş: