Forum / Soru Cevap
Hocam kolay gelsin. Radyatör fanim ilk kademede açılıyor ve kapanıyor sorunsuz çalışıyor. Fakat ikinci kademe fan açıldığında fan araç stop edene kadar kapanmıyor. Göstergeye bakıldığında sıcaklık düşüyor araç hararet yapmıyor. Fan çalışıyorken kontağı kapatıp açtığımda fan çalışmıyor. Tek bir müşür var araçta onu da değiştirdim sorun düzelmedi.
Genelde ikinci kademe fanın süresi ilk kademeden uzundur. Açıldığına hararetten bağımsız genelde belli bir süre çalışıp öyle kapanır. Açıldığında beklediniz mi hiç hararetten bağımsız olarak süre olarak kendi kendine kapanmasını beklediniz mi. Radyatör Fanı Sürekli Çalışıyor ise genelde sorun müşürden olur onu da değiştirmişsiniz zaten. ikinci kademe açtığında bir süre kontağı kapatmadan bekleyin ve kendi kendine kapanıp kapanmadığını gözlemleyin.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
İlk kademe ile ikinci kademe arasında dediğiniz gibi çok büyük ısı farklılıkları bulunmuyor. İlk kademe ve ikinci kademe olarak adlandırdığım olay, fanin dönme şiddeti. 90 derecede fan ilk etapta yavas dönüyor ve kendi kendine açılıp kapanıyor. Aracı 20 25 dk kullanıyorum sıcaklık 92 civarında iken fanların dönme şiddeti artıyor ve o şiddetli dönme durmuyor. Aracı çalışır halde bırakarak bekledim. Sıcaklık 70 derecelere geliyor fan kapanmıyor. Motor rolantide çalıştığından çok 70 dereceden aşağıya inmiyor. Bekledikten sonra kapandığına daha hiç şahit olmadim