Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Fiat Palio Rölanti Dalgalanması Sorunu

3 Gönderi
2 Kullanıcılar
2 Reactions
601 Görüntüleme
(@brkdgc)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

Merhaba İsmim Burak Aracım palio weekend 1.6 16 valf lgp li Aracımda rölanti dalgalanması var. Aynı zamanda araç soğukken geç marş alıyor. Çoğu zaman gaz vererek çalıştırıyorum. Araç soğukken bazen çiğ benzin attığı da oluyor. Araçta termostat ta yok. Kimi usta önümüz yaz olduğu için hararet problemi yaşanmaması adına termostat taktırmamı önermiyorlar. Kimisi de yazlık termostat öneriyor. Siz ne önerirsiniz bu problemler için. Termostat olmadığı için motorun gereken ısıya ulaşamadığı için ateşlemeyi geç yaptığını düşünüyorum. Ayrıca boğaz kelebeği ve rölanti sensörünü temizlettim .1-2 hafta sorun çıkmadı ama sonra tekrar nüksetti. Krank sensörünü değiştirmem fayda sağlar mı fiat palio rolanti dalgalanması neden olur? Çıkamadım işin içinden. Şimdiden teşekkür ederim 

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar öncelikle son soruna bahsedeyim. fiat palio rolanti dalgalanması ve krank sensörü alakasız iki şey, ondan olmaz. termostat'da dalgalanma yapmaz. rölanti dalgalanması var ise genelde gaz kelebeği, rölanti valfi, emme manifolt kısmından hava alımı gibi şeyler kontrol edilir. bende öncelikle bu kısımlara odaklanılmasını tavsiye ederim.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@brkdgc)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci rölantiden dolayı değil de ateşlemeden dolayı termostat değişimi düşünüyorum. enjektörlere de baktırıcam. kronik diyorlar bu sorunlar için ama çözen de bir sürü insan var. 

ilginiz için teşekkürler. kolay gelsin 

Cevap VerAlıntı
Paylaş: