Forum / Soru Cevap
Merhabalar bizim Toyota Corolla var 2011 model benzinli araç start stoplu ama ışıkta duran cinsten değil yani sadece düğmeli anahtarsız girişte deniyor galiba bizim akü bitti farları açık unutmuşuz sonra başka bir akü takalım dedim artık takarken mı bı yanlışlık yaptık ne yaptık bilmiyorum tabi ikinci el akü taktık ama sağlamdı sonra aküyü değiştirdim araba çalışmıyor ışıklar herşey geldi ama anahtarı okumadı başka bir akü daha taktık yine aynı sonuç sonra anahtarciya gittik sorun anahtarda değil anahtarcı iyice kontrol etti ve immobilizer beyni ter takviyeden büyük ihtimal yanmış dedi smart beyin İMO beyni falan öyle birşeyler ve çaresini bulamadı çıkma parça da bulamadı serviste 35 bin lira istiyor komple set olarak değişecek mecbur dedi eski akümüzüde şarj ettik taktık şuan üstünde duruyor ben ne yapmalıyım 35 bin çok bu araçlar başka türlü tamir olmaz mı yani bunu nasıl yapalım illa set mi değişecek Allah rızası için yardımcı olursanız sevinirim.
Merhabalar, genelde bu durumlarda motor kontrol ünite hasarı görülebiliyor maalesef. ama önden sigorta aksamını attırıp korumaya da alabiliyor. kontrol edildiğini varsayarak direk ünite demişlerdir. kontrol edilmedi ise sigortaların kontrol edilmesi, yazılımdan sıfırlama denenebilir. İmmo iptali de yapılabilir ama araç hırsızlıga açık olacaktır ki bunu önermeyiz
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.