Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Araç Vitesdeyken Şanzımandan Gelen uğultu Sesi, Ötme Sesi

9 Gönderi
3 Kullanıcılar
2 Reactions
926 Görüntüleme
(@huso3451)
Daimi Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 12
Konuyu Başlatan  

Aracim Nissan Almera 1.5 247 binde seyir halindeyken her Vitesde ses yapıyor boşa alınca ses kesiliyor porya bilyasindan şüphelenmistim sizin videoyu görünce YouTube da ama dediğim gibi boşa atıyorum arabayı ses yok ne olabilir bilgi verirseniz sevinirim.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Merhabalar iyi bayramlar dilerim. 

Boşa atınca ses kesiliyorsa ses porya bilyasından olamaz. porya bilyası sesi seyir halinde stop dahi etseniz kesilmez. 

Her viteste ses var ise tüm senkromeç yada dişlilerin aynı anda ses yapması da olası değil. onu da eliyoruz.

Geriye iki nokta kalıyor. Her viteste ses olması ya şanzıman grup bilyası (genelde 300 bin km ve üzeri araçlarda sık görülür sizin araçta bu km'ye yakınlaşmış) yada prizdirek bilya sesi olabilir

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@huso3451)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

Verdiğiniz değerli bilgi için çok teşekkür ediyorum iyi bayramlar 

Cevap VerAlıntı
(@huso3451)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci sıkıntımı çözdüm herkese yardımcı olmak için açıklama gereği duydum sanzuman grup bilyasi dağılmış şanzıman indirip baskı balata değişimini yapıp şanzıman grup bilyasini değiştirdikten sonra sıkıntı ortadan kalktı sizlere bu konuda bana yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ediyorum Allah'a emanet olunuz...

Cevap VerAlıntı
(@huso3451)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci ben sıkıntımı çözdüm bugün de şunu farkettim araçta bu sefer rölanti halinde şanzumandan gelen ses var debriyaja basınca kesiliyor baskı balatam sanzuman grup bilyasi yeni değişti şimdi ben anlamadım burda ustanın hatasımi var acaba

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

parçanın hatası var. ne marka takıldı baskı seti

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@huso3451)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci aisin

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

parçayı aldığınız yerle bir görüşün. parçanın garantisi oluyor genelde değişim yapabiliyorlar. Ama tabi ki ikinci kez işçilik ödemek zorunda kalabilirsiniz. Önce ustanızla görüşüp durum tespiti yapın ve bir fiyat sorun Hüseyin bey

Cevap VerAlıntı
(@skystar316)
Yeni Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 1

@huso3451  Bu işleme ne kadar ödemiştiniz? Benzer bir durumum var. Teşekkür ediyorum.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: