Forum / Soru Cevap
Teşekkürler 308 eat 6 şanzıman kullanırken
Çok vites değiştirmesi ve yoğun trafikte ısınmaması için vitesleri Manuel olarak yükseltiyorum ama düşürmelerde D moduna alıp kendisinin vites düşürmesini sağlıyorum
Bunun şanzımanı korur ve uzun ömürlü olur düşüncesindeyim birde 60 km yağ değişimi nezaman yapılmalıdır.Teşekkürler
Ahmet bey otomatik vites icin benim onerim ani kalkislardan kacinin ve sehir icinde dik yokuslarda D modunda cikmayin manuel olarak cikin, 10 - 15 saniyenin uzerindeki beklemelerde vitesi bosa alin saniziman yagini en cok isitan bunlardir. Yag degisim konusu her araba marka ve modeli icin degisebilir arabanizin kitabinda bunu yazmasi lazim herhangi bir rakam soyleyip yanlis bilgi vermek istemem. Ve arabayi park ederken once el frenini cekip arabanin agirligini el freninin uzerine bindirip sonra P moduna alin
@gurbetci_nl saygılar teşekkürler ben şehir içi
Kullanımda mauelde kullanıyorum gereksiz vites değişmesin diye yüksek vites den düşük vitese geçerkende D moduna alıyorum kendisi küçülüyor bu şekil kullanım zararlımıdır
Teşekkürler
Ahmet bey soylediginiz sekilde kullanmanin sanzimana zarari olmadigi gibi faydasida yok
Eski tip oto şanzımanlarda bunlar bir nebze faydalı idi. ama yeni nesil eat6 eat8 gibi teknolojilerde, yazılımın vites geçişlerini daha stabil ve kararlı yapacağından emin olabilirsiniz.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Öncelikle verilen bilgiler için çok teşekkür ederim. 2006 model renault scenic 2 otomatik benzin/lpg araç kullanmaktayım. Araç seyir halinde iken sanki aracın altını vurur gibi küt diye şanzıman vuruntu yapıyor ve şanzuman kontrol arıza lambası ile elektriksel arıza var lambası yanıyor. Araç geçen sene benden önceki sahibi tarafından şanzıman revizesi yapılmış tribün ,selenoid vs. Değiştirilmiş. Bende aldıktan sonra şanzımabıb soğutu sistem ile teflonlarını yaptırdım. Tüm işlemler isimleri bilinen iyi servislerde yapıldı. Sorun ne olabilir bu durumu araç soğukkende sıcakkende yapabiliyor.
@onlinetamirci teşekkürler bunu anlatırmısınız?Tam otomatiklerde vites değişimi nasıl oluyor teşekkürler bilginize sağlık. Yoğun trafikte vitesleri düşür yükselt oluyor bende yoğun trafikte Manuel moduna alıyorum
@onlinetamirci teşekkürler bunu anlatırmısınız?Tam otomatiklerde vites değişimi nasıl oluyor teşekkürler bilginize sağlık. Yoğun trafikte vitesleri düşür yükselt oluyor bende yoğun trafikte Manuel moduna alıyorum
yaptığınız yanlış değil öyle de kullanabilirsiniz. Eskiden otomatik araç çok yakar derdik manuele göre çünki vites değişim aralıkları uzun devir yüksek çevirirdi. yeni şanzıman yazılımları neredeyse yoluna göre 1,5 devirde üst vitese geçiyor 🙂
kısacası artık şanzımanı direk tam otomatik de kullanmak son derece mantıklı
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Öncelikle verilen bilgiler için çok teşekkür ederim. 2006 model renault scenic 2 otomatik benzin/lpg araç kullanmaktayım. Araç seyir halinde iken sanki aracın altını vurur gibi küt diye şanzıman vuruntu yapıyor ve şanzuman kontrol arıza lambası ile elektriksel arıza var lambası yanıyor. Araç geçen sene benden önceki sahibi tarafından şanzıman revizesi yapılmış tribün ,selenoid vs. Değiştirilmiş. Bende aldıktan sonra şanzımabıb soğutu sistem ile teflonlarını yaptırdım. Tüm işlemler isimleri bilinen iyi servislerde yapıldı. Sorun ne olabilir bu durumu araç soğukkende sıcakkende yapabiliyor.
yeni konu açmadığınız için sorunuzu geç fark ettim. konuyu yeni başlığa talıyıp cevap yazacağım Hasan bey, iyi bayramlar dilerim.
Teşekkürederim servis kitabı şanzımana. Bakım gerektirmez diye yazıyor teşekkürler