Forum / Soru Cevap
Merhaba . Bu gün seyir halindeyken 5 den 4 e düşürecektim . araba 4. vitese geçmiyor, 2 kez denedim cızırtı yaptı . Debriyaj a tam bastigimdan ve 4.vitese tam ayarladigimdan çok eminim . Nedeni ne olabilir? Az önce arabayı denedim çok şükür tüm vitesleri denedim çok rahat bir şekilde geçti . Birde cizirti yaptım araca zarar gelir mi ? Ne tür zararları olur ? Aracın şanzıman yağını baktırmayi düşünüyorum
Merhabalar tek bir kez yada birkaç kez oldu ise problem etmeye gerek yok tekrarlayıp tekrarlamadığını takip edin. Bazen paspasa takılan pedal, yada alt merkezde basınç kaybı bu tip sorunlara neden olabiliyor. 4. Vitese Geçerken gelen ses sorununda ise genelde dişliler tam karşılamadığında birbirine sürtünmesi cartlama dediğimiz bu tip seslere neden olur, bir iki kez cartlama genelde vites dişlilerine zarar vermez.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci çok teşekkür ediyorum ediyorum . Ara sıra mesela r ye takarken falan çok nadir de olsa cızırtı sesi duymuslugum olmuştur . Çok rahatsız edici bir ses insanı korkutuyor gerçekten . Burada yapacağım bişey var mı peki ? Yağını kontrol ettireyim mi
Şu an için en mantıklısı aracın bir usta tarafından yol testine yani bir tecrübeye çıkılması. şanzıman yağı en son ne zaman değişti, yağ kontrolü hiç yapıldı mı birde ona baktırmanız arıza olsa da olmasa da faydalı olacaktır zaten
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.