Forum / Soru Cevap
Merhaba iyi günler efendim. 2014 Symbol bir araca sahibim. 4 ay önce baskı balata(valeo) değişti ve yağ bakımıda yapıldı. Sorunuma gelirsem araba çalışmıyorken 1. Vites ve 2. Vites hafif zorlanma ile geçiyor. Diğer vitesler tek parmakla geçiyor. Pamuk gibi. Araç çalışır durumda ise aynı durum var. Bunun çözümü nedir. İnternette çok fazla bilgi şanzımandaki senkromeç ile ilgili diyorlar. Ama cırtlama gibi ses gelmiyor sanki vites topusun orada takılma hissediyorum. Nedir bilemiyorum. Benim düşüncem istanbul gibi yerde çok fazla 1 ve 2 vitesi kullandığımız için vites topusun alt kısmı yağsız kalmış olabilir.
Merhabalar hüseyin ben, araçlar genelde zaten 1 ve 2 vitese daha zor geçer özellikle hareket halinde iken 1. vitese geçiş çok zordur. ama dururken bile bir zorlanma ve karşılamama durumuu varsaa ne şanzıman yağı nede senkromeçler genelde akla vites halatı ve klavuzlarla alakalı bir sorun olabileceği geliyor. hjalat ve klavuza bir bakılması daha mantıklı olacaktır.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.