Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Motora 5w30 Yağ Yerine 5w40 Yağ Konuldu. Sorun Olur mu

5 Gönderi
2 Kullanıcılar
2 Reactions
1,139 Görüntüleme
navi
 navi
(@navi)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 3
Konuyu Başlatan  

Aracım 2011 polo 1.4 85ps manuel benzinli 71,000km de. Yağ değişimi için arkadaşımın tavsiyesi ile bir ustaya götürdüm. Çok anlamam yağlardan, usta "shell helix hx7 5w-40" yağ koydu aracıma. Arkadaşlara söylediğimde benzinli araçlar için 5w-30 yağ olması gerektiğini söylediler. Aracımda herhangi bir yağ kaçağı veya yağ yskma sorunu yok. Bu durum aracımda herhangi bir soruna neden olur mu? 

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

5/30 dan devam etmeniz daha iyi olur ama 5/40 da çok sorun olmaz efendim. özellikle sıcak yerde iseniz adana, antalya vs hiç sorun olmaz hatta. sırf fabrikanın önerdiği 5/30 diye yağı tekrar değiştirip masraf etmeyin. 5w 40 atılan yağ da tam sentetik bir yağ.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

navi reacted
Cevap VerAlıntı
navi
 navi
(@navi)
Yeni Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci tşk ustam.

İstanbuldayım, hani motorla kucak kucağa gelmeyeyim de, varsa bi yereddüt aynı yağın 5w30 ile değiştirebilirim.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

@navi içiniz rahat olsun. bir yağ bakımı 500 - 600 malzeme işçilik maliyetiniz olur durup duruken değişime giderseniz. paranız cebinizde kalsın 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
navi
 navi
(@navi)
Yeni Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci 

Ustam çok teşekkür ederim, şimdi rahatladım. İyi günler..

Cevap VerAlıntı
Paylaş: