Forum / Soru Cevap
Üstadım youtube videonuzda denk geldim. harika anlatımlarınız var her birini izlemeye çalışıyorum. hangi yağ videonuzu izledikten sonra forumu ögrendim.
142binde 2012 dizel focus 3 için öneriniz nedir? bir önceki değişim 137binde yapılmış ve 5W-30 motul kullanılmış. aracı alalı 1 ay oldu. bir sonraki değişimi kaç binde yapmalıyım? hangi yağ markasını hangi sayıları önerirsiniz? aracın motoru eksperde %90 çıkmıştı ve herhangi bir yağ kaçağı yok çok şükür.
Teşekkürler Ali Bey, Hoşgeldiniz.
Model olarak 5/30 en idealidir. Türkiye şartlarında her mevsime uyum sağlar diyebilirim. , çok sıcak yerlerde yaşıyorsanız 5/40 da olur. çok soğuk yerlerde iseniz 0-30 da olur. Ama güneyde kilis antalya adana yada soğuda kars erzurum gibi yerlerde değilseniz 5/30 her zaman ideal numaradır.
Markaya gelecek olur isek. marka takıntılı olmamak gerekir. Çok bilinmedik dandik yağ olmasın. Matul olur, mobil olur, castrol olur, snc olur fark etmez. sadece ben özellikle marka yaptığı için çok bir farkı olmasa da piyasada fahiş fiyata satılan yağlara karşıyım. Örn : Motul, Liqui Moly gibi, Mobil yarı fiyatına satılırken o kadar para verip karşılığında mobilden 2 kat performanslı olmayacak nihayetinde.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Teşekkürler ustam dedikleriniz doğrultusunda hareket edeceğim. Sağolun 🙋
Rica ederim hocam, şimdiden iyi bayramlar
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.