Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Dizel Motor Alt Devirlerde Cansızlık ve Hantallık

2 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
714 Görüntüleme
(@adem12345)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 4
Konuyu Başlatan  

Merhabalar, hayırlı akşamlar dilerim. Aracım 2010 1.3 Multijet Linea, 6 İleri Dualogic Şanzıman Euro 4'tür. 240.000 km'dedir. Araçta 60'lı hızlara kadar isteksiz bir hızlanma mevcut bu teknik bir sorun değil ancak dizel araç için hoş olmayan bir durum. Malum araç turbolu olunca bir şekilde bu durum düzelir diye düşünerek araştırmaya koyuldum. İsteğim: Aracın 60'a kadar olan hızlanmasını bir nebze olsun artırıp hantallığını kaldırmak ve araca biraz daha az yaktırmak. Son hız'ın değişip değişmemesi umrumda değil araç Linea, son hızı değişirse durduramam bu aracı, fren'e de bi dünya para harcamak istemiyorum.

Bir usta 1446 setup önerdi, turboyu büyütünce sorunun geçer aracın uzar gider, 40 bine yakın masrafımız olur ama yer uçağı gibi gidersin dedi. Bir usta turbo büyütmek aracın alt devirlerini öldürür son hıza etki eder, sen EGR - KATALİZÖR iptali yap ve stage 1 yazılım yükle alt devirlerin canlanır sorunun çözülür 3 bin masrafın olur dedi. Açıkcası 1446 benim işime gelmiyor ama ikinci çözüm'de gerçekten işe yarayacak mı emin değilim. Deneme yanılma yapmadan önce iyice araştırıyorum.

İkinci olarak ise araçta yokuş kalkış desteği var ama bazen öyle anlar oluyorki milim arkaya gitmemek gerekiyor ve yol çokta eğim olmadığı için yokuş kalkış desteği çalışmıyor. Ama araç çok az bir eğimde olsa arkaya kayıyor. Yokuş kalkış desteğini frene her sert basıldığında eğime bakılmaksızın çalışır hale getirmek mümkün müdür? Mümkün ise bu işlemi nerede kime yaptırabilirim? Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar, Size önerim şu olur, o kadar masraf ve araçta değişikliğe gitmek yerine egzoz filtre ve egr'nin gözden geçirilmesi ve varsa sorunların giderilmesi sonrası iyi bir yerden yazılım ile araç kendine gelecektir. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: