Forum / Soru Cevap
Merhabalar, aracım 2007 model Citroen C3. Aldığımda 132.000 km'de idi. alır almaz bakıma götürdüm pekte anlamadığım için ustaya bıraktım işi. 10-40 castrol yağ koydu içerisine. Sonrasında ordan burdan duyup okuyunca 5-30 olması gerektiğini fark ettim. Aracımın 10bin bakımı geldi şimdi 5-30 tam sentetik yağa geçersem sorun yaşar mıyım yoksa 5 30 yerine 10 40 koyarsak ne olur sorun olur mu yani. 10-40 tan mı devam etmeliyim ?
5 30 yerine 10 40 koyarsak km yükseldikçe çok sorun olmaz ama özellikle dizel araçlarda turbo beslemenin verimli yağlanabilmesi için yağı kalınlaştırmamak daha sağlıklı yani 5/30 la devam edilmesi önerilir.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci ustam bende de aveo 2012 model 1.4 atmosferik var yeni aldım 130000 km de normalde 5.30 muş ama usta maliyetide düşük diye 10.40 yarısentetik koymuş bi sonraki bakıma kadar kullanıp 5.30 a geçsem olurmu yağ yakma problemi yaşar mıyım? Yada hazır yeni koydurmuşken değişeyim mi hemen önerin nedr
@unnamed33 Merhabalar, 5 30 yerine 10 40 koyarsak öyle dramatik bir zarar olmaz. ama aracın yağ yakma yapmaz. sadece yağ kalın gelirse sabaahları şıkırtı geç yağlama olabilir. aracı gözlemleyin öyle bir durum varsa hemen değişimini yapılması daha sağlıklı ama yoksa genelde 200,000 km sonrasında her araç yavaş yavaş 10 40 a döner zaten
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.