Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Arabayı stop ettirmek motora zarar verir mi

5 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
4,957 Görüntüleme
(@mehmetcan2111)
Aktif Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 3
Konuyu Başlatan  

Ben Arabayı İlk Kullandığım Zamanlar düz yolda 1.viteste ilk kalkışı yaparken debriyajı yarılayıp gaz veriyordum ama debriyajı yavaş çekip gaz vermeme rağmen debriyajı biraz erken araba tam devirlenmeden çektiğim için bir 6-7 kere stop ettirdim bu arabaya herhangi bir zarar vermişmidir. tabi bile bile yapmam ama hiç zararı olmuşmudur.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Merhabalar Mehmet bey, arabayı stop ettirmek arabaya zarar verir mi derseniz basit birkaç stop ile araç kolay kolay zarar görmez ama bu süreklilik arız ederse akslar, baskı ömrü, şanzıman dişlileri üzerinde sert vurmaların etkisi ortaya çıkmaya başlayacaktır. Ama sizin durumunuzu ele alırsak 5-6 kez stop ettirmekle araca zarar gelme ihtimali çok çok azdır, 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@mehmetcan2111)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci peki ben arabayı stop ettirdğim zaman tabiri caizse araba çok narin stop ediyor yani hiç sarsılmıyordu sanki park eder kontağı kapatıp normal stop edersiniz onun gibi hiç sarsılma olmadan stop ediyor bunun sebebi nedir ?

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Bu stop etmedeki aracın ivmesine göre değişir. Ani sert ivmelenmede daha farklı sert stop etme görülür hafif hafif kalkarken stop ediyor ise dediğiniz gibi yumuşak bir stop etme olur ama bu tarz stop etmelerde özellikle gaz tepkimeleri geç ise kelebek kirli ise adaptasyon bozuk ise bunu görürürüz. araca en son bakım ne zaman yapıldı bu parçalar hiç kontrol edildi mi

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@mehmetcan2111)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci arabanın bakımları zamanında yapıldı ama araba gaza az basılmadan kaynaklı stop ediyordu ama hiç sarsılmıyordu sadece motor kapanıp duruyordu ama sürüş hatasından dolayı stop ediyor araçta bir sıkıntı yok.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: