Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Yağ Lambası Geç Sönüyor. Motor İlk Çalıştırmada Yağlama.

6 Gönderi
2 Kullanıcılar
2 Reactions
4,561 Görüntüleme
(@ugur-caliskan)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 3
Konuyu Başlatan  

Yag lambasi arac calistiginda sönüyorsa arac gerektigi kadar yaglama yapiyor diyebilirmiyiz. Conta artigi, capak vesaire karter suzgecinin yarisini tikarsa yetersiz yağlama olurmu. Sistem nasil calisiyor. Neye göre ve nasil lamba yakiyor. Soru biraz uzun oldu kusura bakmayin. Vaktiniz olursa detayli aciklama yapabirseniz cok memnun olurum. Hayirli isler ustam.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 5 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar Uğur Bey, 

Öncelikle arabada ilk çalıştırmada yağ lambası geç sönüyor ise akla yağlamanın tam yapılmadığından çok yağın ve / veya yağ filtresinin yağlamayı zorlaştırdığı gelir. Bunu şöyle açıklayayım

motor yağının özelliğini yitirmesi, yağ bakımının aksatılması, yağa karışan soğutma suyu, yağ üzerine farklı viskosite değerlerinin fazlaca eklnip homojenliğini kaybetmesi, aşırı spğuk havalarda kalın yap kullanımı gibi sayısız nedenle yağ lambası geç sönüyor şikayeti oluşabilir. 

sizin aracınızda hangisi var bilmiyorum ama lamba sönüyorsa yağ basıncı sağlanıyor sorun yok ama ilk çalıştımada yağ basıncı birkaç saniye sağlanamıyorsa bu motor iç aşınmayı arttıracak kısa vadede olmasa bile uzun vadede motora zararı olacaktır.

Size önerimiz yağ bakımınız yakında yağ değişimi ve yağ filtre değişimini yapmanız. sorun devam ederse yağ soğutucu, yağ pompası gibi parçalar yine de her ihtimale karşı kontrol edilmesi gerek.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@ugur-caliskan)
Yeni Üye
Konuyu Başlatan  

Yotubede'de cevap yazmissiniz. İlginiz icin tesekkur ederim. 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

@ugur-caliskan Teşekkürler uğur bey, youtube'dan bazen cevaplara yetişemeyebiliyoruz. İlerleyen zamanlarda da sorularınız olursa forumdan daha hızlı olacaktır. Geçmiş olsun, sağlıklı günler dilerim.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@ugur-caliskan)
Yeni Üye
Konuyu Başlatan  

Kolay gelsin ustam. Benim kamyonetin yağ karteriyle filtrenin arası 50 cm civarı. Yağ filtresinin delikli bölümü aşşağı bakacak şekilde takılıyor. Yağ filtresin içindeki lastik conta motor stop ettikten sonra filtrenin ve yağ kanalının içindeki yağın kartere süzülmesini enğelliyormu? Filtre reklamlarında böyle bir tanıtım vardı. Aslı nedir? Sizin tecrübeleriniz ve görüşleriniz ışığında doğru bilğiye ulaşmak isterim. Vakit bulunca dönüş yapabilirseniz çok memnun olurum. Hayırlı akşamlar.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Gönderen: @ugur-caliskan

Kolay gelsin ustam. Benim kamyonetin yağ karteriyle filtrenin arası 50 cm civarı. Yağ filtresinin delikli bölümü aşşağı bakacak şekilde takılıyor. Yağ filtresin içindeki lastik conta motor stop ettikten sonra filtrenin ve yağ kanalının içindeki yağın kartere süzülmesini enğelliyormu? Filtre reklamlarında böyle bir tanıtım vardı. Aslı nedir? Sizin tecrübeleriniz ve görüşleriniz ışığında doğru bilğiye ulaşmak isterim. Vakit bulunca dönüş yapabilirseniz çok memnun olurum. Hayırlı akşamlar.

o dediğiniz kısıma yağ filtre kütüğü diyoruz. o kütük pompa ve filtre arasındaki bağlantıyı sağlayan parça, araç stop edince her durumda aşşağı süzülme olur ama araç marşa basar basmaz yağ pompalamaya başlayacağı için sorun olmaz Uğur bey

Cevap VerAlıntı
Paylaş: