Forum / Soru Cevap
cümleten selamün aleyküm, aracımın sağ ön tarafından videodaki gibi bir titreme sesi geliyor bir türlü çözemedim gitti. Kaputu açıyorum dinliyorum ancak böyle ses yok. Şöyle bir durum var; gaz pedalına dokunduğum zaman (gaz vermiyorum çok hafif dokunuyorum) ses gidiyor aynı şekilde vitesi sola çektiğim zaman ses kesiliyor. video linki ekledim youtube sonrasına nokta koyup izleyebilirsiniz https://youtube.com/shorts/X4kXNB76zXU
acayip sinir bozucu bir ses. Bu tip sesler genelde ön cam ve torpito arasında süngerimsi bir yalıtım malzemesi olur o bozulduğunda titrşimden ses yapar.
şöyle yapın. biri aracı kullansın siz sağ öne binin. cam ve torpito arasına elinizi sokup sabitlemeye çalışın. torputo kapağı nı tutun ses kesiliyor mu bakın. birde torpito kapağının altından anten kablosu geçer o bazen titreşimle böyle ses yapabiliyor teypbi söküp anten kablosunu sabitlemeyi deneyin.
kısacası deneme yanılma ile gitmeniz gerek
benim de şahsi aracım 206, alır almaz tüm tırnaklar ve izolasyonunu yaptık ki ses olmasın. bir videoda yaptık hatta bunun. 206 lara bu uygulama şart
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci Hocam dediklerinizi tabii ki denerim ancak bana şu gaz pedalına dokunduğum zaman olsun vitesi sola çektiğim zaman sesin kesilmesi garip geldi ve kafam karma karışık oldu bunlarla ne alakası var çözemedim. araba vitesteyken de ses var ama boştayken vitesi sola çektiğim zaman ses gidiyor, vitesi atınca veya boşta bırakınca ses devam.
her devrin ayrı bir titrleşimi vardır. motor devrinin titreşimi de bazı devirlerde sesin gelmesine neden olabilir.
ayrıca motorun sarsıntısı kasayı çok etkiliyor ise bir de motor kulağına baktırın. özellikle soğukken daha fazla ses ısındıkça azalan ses varsa kulaklardan da olabilir
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci Isındığı zamanda soğukken de aynı ses var, ses kafasına göre gidip kafasına göre geliyor. Motor kulağı 6 ay önce değişmişti. Öncelikle yazdıklarınızı deneyeceğim bakalım inşallah sorunun neden olduğunu anlayabiliriz. Yardım için teşekkür ederim.
o zaman kulak olması düşük ihtimal. denedikten sonra burada da belirtirseniz aynı sorunu yaşayanlar için faydalı olur. denedikten sonra son durumu paylaşın efendim.
@oasis hocam birebir aynı ses var benim 206'da da. ara ara ses geliyor. motor devrini yükseltince falan ses gidiyor falan. çok sinir bozucu.
bir ara devirdaimden geliyor olabilceğini bile dünüdüm ancak motor bölümünde bu sese dair bişey yok. araç içinde duyuluyor. galiba @onlinetamirci hocamın dediği cam aralıklarından falan gelen bişeyler. hadi bakalım kim bulacak önce 🙂