Soğutma Sistemi Arızaları

Arabanın Kaloriferi Çalışmıyor ve Üflemiyor İse (Çözümlü)

Havaların yavaş yavaş soğumaya başladığı ve sıcak yaz günlerinden kimi zaman üşüten ılık sonbahar günlerine doğru ilerlediğimiz bu günlerde birçok araç kullanıcısı (özellikle de araçlarını bu yaz alan kullanıcılar) kalorifer gereksinimi olduğunda kaloriferin üflemediği ile yada az üflediği ile karşılaşmaktadırlar. Bu konumuzda araba Kaloriferi Üflemiyor ise arızanın ne olduğu ve çözüm yollarının neler olduğundan bahsedeceğiz.

Reklamlar

Arabanın Kaloriferi Üflemiyor İse

Arabanın kalorifer fanı çalışmıyor ise birkaç olası nedeni olabilir. Bu nedenler ve çözümleri ise aşağıda sizler için hazırladığımız videoda ve başlıklarda açıklamalı olarak mevcuttur. videomuza göz atmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca bizlere destek olmak adına kanalımıza abone olmanızı rica ederiz.

  1. Kalorifer Fanı Çalışmıyor Olabilir : Eğer kaloriferi açtığınızda araç kalorifer ızgaralarından hiçbir şekilde hava gelmiyor ise arızanın kaynağı bu olabilir. Çözüm için Bu durumun olası birkaç sebebi vardır. Fanın arızalanması, fana giden akımın kesilmesi yada elektriksel sorunlar gibi birçok nedenden kaynaklanabilir. Öncelikle sigortalar ve fana giden elektrik kontrol edilerek çözülür.
  2. Kalorifer Düğmesi Arızalı Olabilir : Dijital olmayan klimalarda kaloriferi aktive eden düğme bir tel aracılığı ile kalorifer fan davlumbazı üstüne bağlıdır. Bu telin gevşemesi, tırnaklarının kırılması gibi nedenlerden ötürü söz konusu düğme arızalanabilir. Bu durumda siz kaloriferi açmış olsanız dahi hiçbir şekilde hava üflemeyecektir. Dijital klimalarda ise düğme ile motordan herhangi birinde bir arıza meydana gelmiş olabilir. Çözümü ise  aracın ön konsolunun sökülerek düğme ve düğme tertibatının sağlam olup olmadığı kontrol edilmelidir.
  3. Hava Yönlendirici Düğme Arızalı Olabilir : Kaloriferin üfleyeceği bölge klimalarda hava yönlendirici kapaklarla ayrılır. Ayak bölgesine, ön cama yada direk ön kısma verilecek hava yönlendiriciler ile yönlendirilir. Bir düğme arızalı ise siz ön kısımdan hafa üflemesini beklerken hava farklı bir kanala aktarılıyor olabilir. Kalorifer hava üflemiyor ise ön cam ve ayak kısımlarını da kontrol etmenizi öneririz.
  4. Filtre Tıkalı Olabilir : Polen Filtresi, araç içine giren tüm havanın süzüldüğü bir filtredir. Bu filtrenin pislenmesi hava akışını azaltabilir. Düşük bir ihtimal de olsa uzun süre değiştirilmeyen ve çok fazla kirlenen filtreler hava akışını kesecek konuma kadar ulaşabilirler. Çözümü ise Filtreyi sökerek kontrol etmeniz ve filtre sökükken kaloriferi çalıştırmanızdır.
  5. Sigorta Yada Role Sorunlu Olabilir: Araçtaki birçok donanımın elektrik akım ve arızalara karşı sigorta koruması bulunur. Bu sigortalar yada roleler (Bazı araçlarda tüm sistem tek bir role ile kontrol edilirken bazı araçlarda sadece sigorta bulunur) yandığında kalorifer aksamına giden akım kesilir. Bu durumda kalorifer hiçbir şekilde çalışmaz. Sorununuzun Çözümü küçük bir sigorta yada role değişimi ile çözülebilir. Kontrol etmenizde fayda var.

 Arabanın Kaloriferi Çalışmıyor İse (Üflüyor Ama Çalışmıyor)

Bu durumda bakılacak donanımlar ile çözüm yolları farklı olacaktır. Örneğin Kalorifer Bir Sıcak Bir Soğuk Üflüyor İSe Bu konuyu çok daha detaylı incelediğimiz konumuza burayı tıklayarak göz atmanızı öneririz.

Reklamlar

Bu başlıkta sadece araba kaloriferinin fanının hiç çalışmaması durumunu ele aldık. diğer konumuzda ise fanın çalıştığı fakat kaloriferin gerekli ısıda üfleme yapmadığı durumları ve çözümlerini işledik.

Kalorifer Arızası Nasıl Giderilir.

Genellikle kalorifer motoru, kalorifer radyatörü gibi aksamlarında sorun var ise ön kokpit sökülerek tamiri gerçekleştirilir. Bu işlem oldukça zahmetli ve işçiliği pahalı bir tamir yöntemidir. Fakat sorun sigortasal yada düğmelerden kaynaklanıyor ise sorun daha kısa sürede ve çok daha az bir maddi maliyetle çözülebilecektir.

Reklamlar

Arızanızı Sorun Cevaplayalım

Aracınızda yaşadığınız sorunları (bu konu özelinde yada bu konudan bağımsız tüm arızalarınız için) aşağıdan yorum yazarak yada daha hızlı ce detaylı cevaplanmasını isterseniz forumumuzdan konu açarak bizlere iletebilirsiniz. Sorulan sorulara günlük olarak cevaplar ve çözüm önerileri sunulmaktadır.  Forumumuzda konu açarak arızanızı sormak için Tıklayınız. 

Önemli Not : Arızanızı olabildiğince detaylı, araç marka ve modeli de belirterek yazmanız daha net cevaplar almanız için gereklidir. Bu nedenle yorum yada forum kısmında sorularınızı olabildiğince detaylı yazmaya gayret ediniz.

Online Tamirci

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

One thought on “Arabanın Kaloriferi Çalışmıyor ve Üflemiyor İse (Çözümlü)

  • ESRA

    C4 ARACIM VAR KLİMA Bİ CALIISYOR Bİ CALISMIYOR. ARABAYI İLK CALISTIRFIĞIMDA Bİ ÜFLEME YAPIP KALIYOR SOĞUK VEYA SICAK DEĞİL HİÇ ÇALIŞMIYOR. REZİDANS DENDİ DEĞİŞTİ OLMADI

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir