Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Araba Gaza Geçmiyor Işık Turuncu Yanıyor BRC LPG

2 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
1,665 Görüntüleme
(@ekinoks)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1
Konuyu Başlatan  

Selamlar kolay gelsin, aracımı oğlana verdim, arac soğutma suyu eksiltmiş fakat umursamamış. Eve geldiğinde gaza geçmediğini söyledi ben de kaputu açınnca soğutma suyunu öyle farkettim. BRC düğmesi şu anda yeşil ve kırmızı ışık tek LED olan yerde beraber yanıyor. Yuvarlak olan düğmenin ortasına basıyorum, ne kapanıyor ne açılıyor. Alttaki seviye ışıkları ise yanmıyor, yaklaşık yarım depoya yakın gaz var şu anda. Araç benzin kullanıyor fakat lpg de sorun nedir bulamadım, kabloları soketleri kontrol ettim hocam, herhangi bir kopukluk göremedim.

Soğutma suyu eksilmesinden sonra olan bu sorun için bana yardım eder misiniz? Aracım 2010 Opel Insignia teşekkür ederim.

Alıntı
Konu Etiketleri
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar

LPG regilatöründe motor soğutma suyunun ısısını ölçen  lpg ısı müşürü vardır. Soğutma suyu azalırsa regilatöre su gitmezse ısı müşürü soğuk algılar ve aynı sabahları bir miktar benzinde çalışması olayı gibi araç lpg'ye geçmez. 

siz su eklediniz ama iç kısımda hava varsa regiltör soğuk ise lpg'ye geçmemesi normal. Araç sıcakken regilaötöre bir elinizi değin sıcak mı soğuk mu kontrol edin. Soğuk ise hava alma işlemi yapılması lazım. 

Hava almayı bilmiyorsanız aşağıda bir video bırakyorum. Videodaki gibi yapamaz iseniz genleşme kapağını açın rölantide araç çalışsın eksildikçe tamamlayın. öyle de bir miktar hava alacaktır.

Aşağıdaki videoya göz atınız. 

https://www.youtube.com/watch?v=rhS-bsvh8dg

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: