Forum / Soru Cevap
Merhabalar Ben dacıa logan 2010 1.4 benzinlpgli araç kullanıyorum aracı 8 ay önce aldım almadan önce üst kapak contası yeni değişmişti. Ben aldıktan sonra İlaçlı temizlikle Motor su sistemini temizledim ve bi sürede sadece su ile kullandım daha sonra antifriz ekledim. Aradan 2 buçuk ay gibi bir süre geçti motor suyuna yağ karıştı (ama yağa su karışmamıştı) götürdüğüm usta hemen motoru açmayalım temizleyelim bi gez belki hortumlarda pislik kalmıştır dedi ve yine ilaçlı temizlik yaptık. bundan bi süre sonra araç su kaynattı su deposunun kapağının içindeki contaları yandı. Aynı usta kapağı değiştirdi antifriz ekledi ve devam ettim. Daha sonra yine aracı çok az kullanmama rağmen bu seferde kalorifer hortumlarından birisi su kaçırdı ve su daposunda hala yağlanma oluyor. Usta hala yağ deposu temiz diyor üst kapak gitmiş demiyor. Rolantide bazen dalgalanma var. Yokuş yukarı eğer çok uzunsa araba bazen 1 e kadar düşüyor ve Motor üst kapak contası dısardan ıslanmış gibi görünüyor. Lütfen daha fazla masrafım olsun istemiyorum. Araba fan açıyor ama sürekli hararet yapacak diye korkutuyo beni ACİLLLLL YARDIM
merhabalar mücahit bery, öncelikle temizlik sonrası bir süre su ile kullanmak baştan hata, temizlik sonrası su kullanımı tekrar sistemde oksitlenmeye neden olabilir. temizlik konusuna gelecek olur isek, eski contalarda yani uzun süredir yıpranmış contalarda temizlik sonrası kaçaklar görülebilir ama yeni değişmiş contada olmaz genelde, conta sorunundan ziyade bu tip durumlarda blokta kılcal çatlak vs olduğunda da conta ile aynı belirtileri verebiliyor. sürekli ard arda conta sorunu çok olası değil blok kontrolü de öneririm. radyatör hortumlarında basınç var mı ona da bir baktırın
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Hocam bu durumda sizin öneriniz nedir daha fazla sorun yaşamamak için motoru açtırmam mı gerekiyor ve Radyatör hortumlarında basınç olması neyi ifade eder
Piyasada, mesela ptt avm'de aşağıda link bırakıyorum bir conta test kiti var, alı uygulayabilirsiniz. nasıl uygulanacağının da videosunu çektim. onun da linkini aşağıda bırakacam. ürünü alıp bir uygulayın. gerçekten conta yada blokta kaçak var mı görmüş olacaksınız.
- conta test kiti : https://www.pttavm.com/cs-motor-test-conta-blok-kacak-testi-csk1000-p-407691488?waw_keyword=conta%20test
- conta testi videosu : https://www.youtube.com/watch?v=PJx3tzxSrtA
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Hocam Suyu tamamen değiştirip motor suyu temiz olduktan sonramı test yapılacak
zaten sizde defalarca değişmiş o yüzden direk yapabilirsiniz.
Ama şu an yine hafif görünüyor yedek su deposunda köpüklenme bu şekilde yapayımmı
en son su ne zaman ve hangi işlem sonrası değişti ona göre cevap vereyim Mücahit bey
En son bi buçuk ay önce ilaçlı temizlikten sonra değişti ama geçen gün bi hortumu su kaçırdı baya su tahliye oldu ekleme yaptık. Bütün su değişmedi ama çoğu gittiği için ekleme yaptık
o zaman mekanik işlem yoksa arada su değişimi yapmadan conta testi yapmanızı öneririm
Tamam çok tesşekkür ederim. Para ödediğimiz usta bile bu kadar ilgilenmedi
Tamam çok tesşekkür ederim. Para ödediğimiz usta bile bu kadar ilgilenmedi
yardımcı olabildiysek ne mutlu Mücahit Bey,
Hocam merhaba motoru açtık bugün contada bi sorun yoktu blok çatlaması olabilir diyolar rektefeciye gidecekmiş. Gelişme olursa okuyanlara bilgi amaçlı yazarım yine
Hocam merhaba motoru açtık bugün contada bi sorun yoktu blok çatlaması olabilir diyolar rektefeciye gidecekmiş. Gelişme olursa okuyanlara bilgi amaçlı yazarım yine
evet yukarıda bende bu ihtimali söylemiştim. nadir bir ihtimal ama imkansız değil, çatlak çıkmaz umarım ama çıkarsada çatlak kapakta olursa çok daha iyi hem tamiri hem tamir kurtarmaz ise değişimi çok daha kolay ve masrafsız, blok çatlakları biraz daha külfetli
Hocam malesef blokta çatlak çıktı. Bu zor dönemde baya bi masraf oldu. Usta çatlak ilerliyor kaynak yaparsak garantisini veremem dedi mecburen blok komple değişiyor ve daha bir sürü parça.