Forum / Soru Cevap

Sabahları İlk Çalış...

Bildirimler
Hepsini temizle

[Çözüldü] Sabahları İlk Çalıştırmada Çiğ Benzin Kokusu

4 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
304 Görüntüleme
(@hsntb45)
Yeni Üye
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

İyi günler.Öncelikle konuyu doğru yere acmadiysam kusuruma bakmayın lütfen. Aracım 2014 Honda Civic 64bin km benzin+fabrikasyo  lpg li.Aracın bakımlarını aksatmadan yaptırıyorum. En son subop ayarınıda yaptırdım. Kendimde bazen elm327 kopyası obd Cihazı takıp telefondan verileri kontrol ediyorum. Dün ilk defa genel verilerde katalizör,oksijen sensörü ve egr sistemi incomplete hatası aldım.1.oksijen sensöründen hiç değer alamıyorum.2.oksijen sensörü 0.5v civarı. Aracda arıza lambası yanmıyor. Hata kodu listeledigim zaman herhangi bir hata kodu vermiyor. Çalışması çekişi herşey düzgün.Sadece sabah ilk çalıştırmada egzosdan çiğ benzin kokusu alıyorum ve çok hafif de egzos da hırıltı sesi.Oksijen sensörü değer okumadığı için katalizör ve egr değerlerini okumayida engellermi? Nereden  başlamam gerektiğini bilemedigim için bosyere masraf yapmak da istemiyorum.Bir yol gösterirseniz çok sevinirim. Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Merhabalar öncelikle bank 2'den yani 2 sensörden aldığınız veriler normal 0,5v ideal hava yakıt karışımını sağladığınız anlamına geliyor. 1. sensörden veri alalamanızın nedeni ilenizdeki basit cihaz olabilir. malum veri alınmasa arıza lambası yanacaktır. motor soğukken benzin kokusu sorunu çoğu araçta görülen sık yaşanan bir durum. genelde zengin karışım yada nadir de olsa fakir karışım nedeni ile ateşleneme durumlarında yakıtın yanmadan atılmasından olur. ama aldığınız veriler de bunun zırttını söylüyor. En doğru olan iyi bir OBD II cihazı ile verilerin kontrol edilmesi. özellikle ilk çalıştımada obd takılı olursa daha net bilgiler alırsınız Ayrıca oksijen sensör voltaj değerleri ile alakalı videomuza da bir göz atın faydalı olacaktır aşağıda link bırakıyorum

https://www.youtube.com/watch?v=vi_FfnDAiG8

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@hsntb45)
Yeni Üye
Gönderi: 2
Konuyu Başlatan  

Çok teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar diliyorum.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Gönderi: 1344

Gönderen: @hsntb45

Çok teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar diliyorum.

Rica ederim, yardımcı olabildiysek ne mutlu

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: